Εισηγητής νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ορίστηκε ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ.  Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαρκογιαννάκης ορίστηκε εισηγητής του σχεδίου νόμου «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες»)» που κατέθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παπαστεργίου.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας και διοικητικής πρακτικής στα οριζόμενα από την Ε.Ε. για την προστασία των χρηστών των υπηρεσιών που προσφέρουν οι μεγάλες πλατφόρμες του διαδικτύου.

Πέραν αυτού, με επιπλέον διατάξεις στο σχέδιο νόμου που εισηγείται ο κ. Μαρκογιαννάκης προωθούνται μέτρα όπως η καθιέρωση ψηφιακής αστυνομικής ταυτότητας και η πρόβλεψη για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση και κατάργηση της έκδοσης δικαιολογητικών για διοικητικές διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιολογητικών με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή και θα ακολουθήσει η κατάθεση του στην Ολομέλεια με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook