Τους μαθητές συνόδευε ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Χάρης Χαρωνίτης μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς. Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης κ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης και ο Πρόεδρος τους Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ρεθύμνου κ. Δημήτριος Τσαχάκης.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ξεκίνησαν την συζήτηση με ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την επιτυχία της χρηματοδότησης με 8,8 εκατομμύρια ευρώ του έργου ανακατασκευής του κτηρίου ΚΕΓΕ και την μετατροπή του σε ειδικό σχολείο που θα στεγάσει τις δομές Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.

«Σας ευχαριστούμε που δεν εγκαταλείψατε ποτέ το όνειρο ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου» συμπλήρωσε και ο κ. Τσαχάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. δήμαρχο εκ μέρους του Σωματείου ΑμεΑ.

Αφού επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίδει η δημοτική αρχή στον  εκσυγχρονισμό των  σχολικών υποδομών σε όλες τις βαθμίδες και σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος τόνισε τη σπουδαιότητα του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα κατασκευαστεί, το οποίο θα αποτελεί πρότυπη μονάδα για ολόκληρη την χώρα.

Ακολούθως είχε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές, οι οποίοι έθεσαν σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν στο νέο σχολείο, στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο περιβάλλον της πόλης και των οικισμών, ανέπτυξαν προβληματισμούς για θέματα καθημερινότητας και συζήτησαν για το πως όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε για να κάνουμε το δομημένο περιβάλλον μας πιο φιλικό και πιο ασφαλές για όλους και ειδικά για τα άτομα με αναπηρίες, που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και αγάπη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και ευχών ενώ τα παιδιά ζήτησαν η αναμνηστική φωτογραφία να γίνει μπροστά από τον πίνακα «Civitas Rethymnae», αίτημα, στο οποίο ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε ευχαρίστως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook