Κακόγουστη φάρσα αποδείχτηκε το ανώνυμο τηλεφώνημα που ανέφερε ότι πλοιάριο με λαθρομετανάστες βρίσκεται σε κίνδυνο ανοιχτά της Ιεράπετρας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση στις αρχές.

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Ελληνικών Επιχειρήσεων δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που ανέφερε ότι πλοιάριο με 30 λαθρομετανάστες έπλεε σε περιοχή κοντά στην Ιεράπετρα και κινδύνευε να βυθιστεί.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και μετά από σχετική έρευνα εντοπίστηκε ότι η κλήση έγινε από σημείο νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

Σκάφος του Λιμενικού αλλά και ελικόπτερο κατευθύνθηκαν προς την περιοχή και περίπου στις 10:30 το βράδυ το σκάφος με τους αλλοδαπούς εντοπίστηκε αρχικά από αέρος και στη συνέχεια από θαλάσσης.

Το πλοιάριο ωστόσο σε αντίθεση με τα όσα είχαν αναφερθεί στο ανώνυμο τηλεφώνημα δεν κινδύνευε, έπλεε μάλιστα κανονικά ενώ άντρες του λιμενικού που επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο για έλεγχο διαπίστωσαν ότι οι αλλοδαποί είχαν νόμιμα χαρτιά και δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες.

Το περιστατικό έληξε καθώς δεν υπήρχε θέμα διάσωσης λαθρομεταναστών και οι αρχές αποχώρησαν από το σημείο.

Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτηματικά για το ποιός και γιατί κινητοποίησε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι αρχικές πληροφορίες ότι στην επιχείρηση έπαιρνε  μέρος και σκάφος της Frontex διαψεύστηκαν