Το μήνυμα ότι παραβατικές συμπεριφορές που διαταράσσουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο της πόλης δεν είναι ανεκτές και ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και κανονισμοί, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε σήμερα με τα μέλη του Συλλόγου «Ποιότητα Ζωής».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συζήτησε με το Σύλλογο όλα τα προβλήματα που τα μέλη του έχουν επισημάνει ως σημαντικά όπως, η ηχορύπανση, η φωτορύπανση, τα τραπεζοκαθίσματα κ.α, τονίζοντας ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο αλλά ταυτόχρονα να λειτουργήσει η πόλη και η εστίαση.

«Συμμερίζομαι την ανησυχία σας και την εκτίμηση ότι η ποιότητα ζωής στο Κέντρο είναι κάτω από το όριο του ανεκτού και γι αυτό θα παρακολουθήσω προσωπικά το θέμα της κανονιστικής διάταξης που συντάσσεται, για να γνωρίζουμε τους κατ’ επανάληψη παραβάτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλοκαιρινός λέγοντας ότι θα ενισχυθεί με προσωπικό η Δημοτική αστυνομία το 2025.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα στο Κέντρο του Ηρακλείου τα μέλη του Συλλόγου «Ποιότητας Ζωής», επεσήμαναν τα εξής:

Τα τραπεζοκαθίσματα που κλείνουν τις οδεύσεις τυφλών, τις παράνομες καμινάδες, την ηχορύπανση, την εγκατάσταση εξωτερικών ηχείων, την μη τήρηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, τα αθόρυβα πυροτεχνήματα, την αφισορύπανση, φωτορύπανση κ.α

Τα μέλη του Συλλόγου επεσήμαναν ότι δεν είναι αντίθετα στο επιχειρείν και στις νέες θέσεις εργασίας αλλά με όρους και κανόνες και πρότειναν την διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την τήρηση του νόμου.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ποιότητα Ζωής» Παύλος Ποτουρίδης, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Βλοντάκης και η μόνιμος κάτοικος του Κέντρου Γιάννα Ανυφαντάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook