Παραμένει το κλίμα έντασης στους κόλπους του Εμπορικού Συλλόγου Χανιών, με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Χανίων να βάλει εναντίον του νυν διοικητικού συμβουλίου με αφορμή την επικείμενη Γενική Συνέλευση.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Βουρλάκης, άσκησε κριτική στο γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην οποία όπως είπε, αναμένεται να θέμα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στον ΕΣΧ. Ο ίδιος χαρακτήρισε «εκβιαστική» αυτή την πρόταση λέγοντας πως θα μπορούσε το διοικητικό συμβούλιο να περιμένει να γίνουν οι εκλογές κανονικά τον Σεπτέμβριο αντί να τις επισπεύσει ώστε να γίνουν Ιούνιο.

«Αυτό νομιμοποιεί τη μέχρι τώρα κατάσταση του συλλόγου. Κανονικά ο σύλλογος, μετά την πρόταση που είχαμε κάνει τον Δεκέμβρη να αντικατασταθεί ο συνάδελφός μας που είχε παραιτηθεί, από τον αμέσως επόμενο, να γίνει μια ανασύσταση του προεδρείου και έτσι να προχωρήσουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο που είχαν οριστεί οι εκλογές. Δεν το θέλουν, γιατί έτσι καταλαβαίνουν ότι δεν περνά η γραμμή των τεσσάρων» με τον κ. Βουρλάκη να καταλήγει ισχυριζόμενος ότι έχουν αλλοιωθεί αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Επιπλέον ως προς το αρχικά παραιτηθέν μέλος που ανακάλεσε την παραίτησή του, ο κ. Βουρλάκης επανέλαβε ότι ο συνδικαλιστικός νόμος αναφέρει πως όταν ένα μέλος υποβάλει εγγράφως την παραίτησή του, αυτό δεν μπορεί να την πάρει πίσω.

Τέλος ο κ. Βουρλάκης έκανε κάλεσμα στους εμπόρους για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στις 17.30 στην αίθουσα του ΕΒΕΧ.

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook