Στην πλατεία Κατεχάκη μεταξύ του ΚΑΜ και του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» έκαναν την εμφάνισή τους δυο από τα πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο του σχεδίου σύνδεσης του κέντρου της πόλης με περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

Τα δύο λεωφορεία – δοκιμαστικά – αξιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης ΔΕΥΑ της Ελλάδας, για την μετακίνηση των συμμετεχόντων στην συνέλευση σε χώρους τους οποίους προγραμματίστηκε να επισκεφθούν, όπως το Αρχαιολογικό μουσείο κ.α.

Πρόκειται λεωφορεία οκτώ μέτρων με 15 θέσεις καθήμενων, ενώ υπάρχει και θέση ΑΜΕΑ.

Αναλόγως των συνθηκών το λεωφορείο μπορεί να κάνει μέχρι 150 χιλιόμετρα ημερησίως.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα ηλεκτρικά λεωφορεία μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν, ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθούν πριν το καλοκαίρι συνδέοντας περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με το κέντρο της πόλης.

Η λειτουργία τους θα γίνει σε συνεννόηση με το αστικό ΚΤΕΛ ενώ όπως είπε ο πρώτος χώρος στάθμευσης  είναι σχεδόν έτοιμος.

Υπενθυμίζεται πως μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τσίτσης» και με προυπολογισμό 4,5 εκατομ. ευρώ ο δήμος Χανίων εξοπλίζεται με τα πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία, . τέσσερα ηλεκτρικά ΙΧ και ένα πλυστικό δρόμου καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook