Κόβουν την ανάσα τα βίντεο που τραβήχτηκαν μέσα στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα κατά τη στιγμή που οι ψυχροί εκτελεστές δολοφονούσαν όποιον αθώο έβρισκαν στο δρόμο τους. Οι τέσσερις βαριά οπλισμένοι και καλά εκπαιδευμένοι τρομοκράτες έχουν εισβάλει σε έναν από τους μεγαλύτερους πολύχωρους της Μόσχας. Με απολυτή ψυχραιμία πυροβολούν τους πανικόβλητους πολίτες που προσπαθούν να σωθούν.

Μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας βρίσκεται σε εξέλιξη, με την δράση των δολοφόνων να καταγράφεται καρέ καρέ από κινητά τηλέφωνα.

Ο ένας από τους τουλάχιστον πέντε ενόπλους τρομοκράτες μαζί με κάποιους από την ομάδα των δραστών βρίσκεται στο πάνω διάζωμα της κεντρικής σάλας του συναυλιακού χώρου. Κρατά μια επαναληπτική καραμπίνα. Δεν ξοδεύει άσκοπα τα πυρομαχικά του και στοχεύει με προσοχή κάθε ένα από τα θύματα του.

Ο θάνατος σκορπίστηκε μεθοδευμένα σε δευτερόλεπτα

Σκορπίζει τον τρόμο και τον θάνατο σε δευτερόλεπτα με τους Μοσχοβίτες να προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από τα κάθισμα. Ένας άλλος συνεργός του πυροβολεί με αυτόματο όπλο σημαδεύοντας όσους βρίσκονται στο κάτω μέρος την αίθουσας.

Ελάχιστα λεπτά πριν οι τρομοκράτες έχουν εισβάλει στο κτίριο από την κεντρική είσοδο σκοτώνοντας όποιον βρίσκουν στο διάβα τους. Προχωρώντας σε σφιχτό στρατιωτικό σχηματισμό, κρατώντας ο ένας από τον άλλο απόσταση λίγο μεγαλύτερη του ενός μέτρου κινούνται μέσα στο χώρο. Δεκάδες άτομα που προσπαθούν να διαφύγουν εγκλωβίζονται στην τζαμαρία.

Με κρύο αίμα οι τρομοκράτες και με απίστευτη δολοφονική μανία πυροβολούν τους πολίτες. Ο ένας μετα τον άλλον σωριάζονται στο πάτωμα. Όταν όλοι τους πέσουν νεκροί τότε προχωρούν στην επόμενη φάση του σχεδίου τους και στο εσωτερικό της κεντρικής σάλας.

Η μαρτυρία

«Είδα τραυματίες. Είδα κόσμο πεσμένο κάτω όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σύμφωνα με τα όσα αναμετάδωσε το Mega.

Εκατοντάδες επισκέπτες του πολυχώρου βρίσκονται στις θέσεις τους μπροστά από την σκηνή. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς σηκώνονται και αρχικά προσπαθούν να απομακρυνθούν ήρεμα.

Ο ήχος όμως από τους πυροβολισμούς γίνεται πιο δυνατός και επικρατεί πανικός. Κάποιοι από αυτούς κρύβονται πίσω από τις καρέκλες ενώ άλλοι κινούνται προς τις σκάλες.

Όταν προσπαθούν να κατέβουν από τις κυλιόμενες σκάλες αντικρίζουν νεκρούς πολίτες πεσμένους πάνω στους καναπέδες τους εκθεσιακού κέντρου. Το πάτωμα είναι γεμάτο με αίματα ενώ όλοι τρέχουν προς τις πόρτες οι οποίες όμως φαίνεται πως είναι κλειστές στο συγκεκριμένο σημείο. Επικρατεί πανικός.

«Είδα με τα μάτια μου πώς οι τρομοκράτες μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν τους πάντες. Στο τέλος, έριξαν μια μολότοφ και όλα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Πήγαμε προς τις εξόδους. Η έξοδος ήταν κλειδωμένη και τρέχαμε σε όλο το Crocus ψάχνοντας για έξοδο. Μάταια», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Κάποιοι καταλήγουν στους υπόγειους χώρους του κτιρίου. Μέσα στο σκοτάδι με τους τρομοκράτες να δολοφονούν τον έναν μετα τον άλλο τους συμπολίτες τους οι Μοσχοβίτες προσπαθούν να βγουν από το κτίριο. Με φακούς από τα κινητά τους τηλεφωνά φωτίζουν το χώρο.

Δεκάδες πολίτες έχουν βρει καταφύγιο πίσω από κάποιους λευκούς καναπές. Οι πυροβολισμοί των τρομοκρατών αντηχούν μέσα στην αίθουσα.

Τα δευτερόλεπτα κυλούν δραματικά. Με τα πόδια τους οι Ρώσοι κλωτσούν το χοντρό τζαμί. Μετα από αρκετή προσπάθεια καταφέρνουν να το σπάσουν. Βγαίνουν έξω από το κτίριο που ήδη φλέγεται. Ακούγονται οι φωνές τους, που αντηχούν τον απόλυτο.

Άλλοι έχουν φτάσει στο χώρο όπου βρίσκονται τα καμαρίνια. Από εκεί μέσα από τις σκάλες βρίσκουν την έξοδο κινδύνου. Κατά εκατοντάδες βγαίνουν από τον πολυχώρο. Είναι εκείνοι που μπορούν να αισθάνονται τυχεροί, καθώς γλίτωσαν από την τυφλή μανία των τρομοκρατών και τις αδιάκοπες ριπές των όπλων τους. Όσοι δεν τα κατάφεραν, στοιβάχτηκαν σε δεκάδες σάκους στην είσοδο του κτιρίου, σε εικόνες που κόβουν την ανάσα.

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook