Το πρωί της Τρίτης θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων η αγωγή του Δημοσίου σε βάρος της ΕΛΜΕ Χανίων για την κηρυχθείσα απεργία αποχή της ΕΛΜΕ για τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών.

Από τις 10 το πρωί εκπαιδευτικοί και πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για την αγωγή που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε ανακοίνωση που είχε προχωρήσει η ΕΛΜΕ Χανίων για την κινητοποίηση αναφέρει ότι « η στρατηγική του εκφοβισμού και των απειλών του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς, καθώς και οι απανωτές προσφυγές σε δικαστήρια ώστε να κρίνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες, ακόμη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, κάθε άλλο παρά πυγμή επιδεικνύουν. Αντίθετα είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου που έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική. Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο Εκπαίδευσης που σύρεται δικαστικά από την κυβέρνηση, με συνοπτικές ως συνήθως, διαδικασίες. Το Υπουργείο προσπαθεί μέσα από χρηματικά πρόστιμα και απειλές να κάμψει την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών. Εμείς απαντάμε ότι οι απειλές δε μας τρομάζουν, αντίθετα μας δυναμώνουν. Πιστεύουμε ότι η ιδιότητα του Εκπαιδευτικού δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα και το λειτούργημα αυτό θέλουμε να διαφυλάξουμε.

Την Παρασκευή 22/3 την ημέρα εκδίκασης της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων, υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο χώρο των δικαστηρίων, παρότι η ενημέρωση έγινε την τελευταία στιγμή, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι ο κλάδος έχει να επιδείξει ετοιμότητα.

Την Τρίτη 26/3 που επαναλαμβάνεται η δίκη, περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων στις 9:00πμ.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης και της αξιοπρέπειας μας ως εκπαιδευτικοί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 26/3, στο χρονικό διάστημα 8:00πμ έως 12:00μμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook