Συγκεκριμένα η Αλίγια Τζάικο, οκτώ ετών, εντοπίσθηκε νεκρή μέσα στον σωλήνα  της πισίνας σε ξενοδοχείο στο Χιούστον του Τέξας.

Αιτία του θανάτου της ήταν «πνιγμός και ασφυξία»

Το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης της κομητείας Χάρις δήλωσε το εν λόγω περιστατικό ως ατύχημα, ανέφερε η Mirror.

Ωστόσο, περαιτέρω επιθεωρήσεις της πισίνας διαπίστωσαν πολλαπλές παραβιάσεις και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν τον σωλήνα πλάτους ενός μέτρου ως δυσλειτουργικό.

Η μητέρα του κοριτσιού, Ντανιέλα έγραψε στο Facebook: «Λένε ότι όλοι έχουμε σημαδεμένη τη μοίρα μας… αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η δική σου ήταν έτσι. Σ’ ευχαριστώ, αγάπη μου, για τα οκτώ χρόνια που μου έδωσες στο πλευρό σου. Σ’ ευχαριστώ, κορίτσι μου, που μου έμαθες τι σημαίνει αγάπη και ευγενική καρδιά».

Πώς βρέθηκε η 8χρονη στον σωλήνα της πισίνας

Μεταξύ των πρώτων που ανταποκρίθηκαν στον τόπο του συμβάντος ήταν ο Τιμ Μίλερ, ο ιδρυτής του Texas EquuSearchμ ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και διάσωσης. «Κινητοποιήσαμε πολύ κόσμο. Είχαμε ανθρώπους που έψαχναν παντού, σε διάφορα δωμάτια και παντού» δήλωσε στο ABC13 Houston.

Οι αστυνομικοί χτένισαν το ξενοδοχείο, ενώ η μη κερδοσκοπική οργάνωση εξέτασε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας μαζί με το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον και ανακάλυψαν ότι η Αλίγια είχε εξαφανιστεί κάτω από το νερό. Τότε, η πισίνα αποστραγγίστηκε και μια μικρή κάμερα του Τμήματος Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας συνδέθηκε σε ένα κοντάρι προκειμένου να ερευνηθούν οι σωλήνες βάθους 6 μέτρων.

Η φρικιαστική ανακάλυψη έγινε γύρω στις 11:30 το βράδυ καθώς το παιδί είχε χαθεί και το αναζητούσαν. Το «χεράκι και μέρος του σώματος» του 8χρονου κοριτσιού ήταν τα πρώτα που «εντόπισε» η κάμερα, καθώς το παιδί είχε σφηνωθεί βαθιά μέσα στον σωλήνα, σύμφωνα με τον Μίλερ, ο οποίος εξήγησε ότι ο σωλήνας αντί να αντλεί νερό προς τα έξω, το ρουφούσε προς τα μέσα.

Η προσπάθεια ανάσυρσης της σορού της Αλίγια διήρκησε περίπου 13 ώρες

Λίγο αργότερα, η μητέρα της δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες της κόρης της στο Facebook. «Ελπίζω να σε ξαναδώ μια μέρα και να συνεχίσεις να με ψάχνεις και να έχεις αυτό το μεγάλο χαμόγελο που ήταν τόσο μεταδοτικό» έγραψε προσθέτοντας: «Είσαι το πιο όμορφο πράγμα που μου έδωσε ο Θεός και μετά από κάθε μάχη που περάσαμε μαζί, αυτή δεν την κερδίσαμε».

enikos.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook