Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων το οποίο εκδίκασε την αγωγή του Δημοσίου σε βάρος της ΕΛΜΕ Χανίων για την κηρυχθείσα απεργία – αποχή της ΕΛΜΕ για τις αξιολογήσεις εκπαιδευτικών.

Το Δικαστήριο έκρινε την συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης ως παράνομη και επιπλέον αποφάσισε πως κάθε φορά που το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων αποφασίζει απεργία – αποχή για τον ίδιο λόγο, θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

Σήμερα Τρίτη 26/3 εκδικάστηκε η αγωγή του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων στην οποία το Δημόσιο ζητούσε να κηρυχθεί η Απεργία – Αποχή της ΕΛΜΕ Χανίων παράνομη και καταχρηστική.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην σημερινή κινητοποίηση αποδεικνύοντας ότι οι απειλές και οι εκφοβισμοί δεν τρομάζουν το εκπαιδευτικό κίνημα. Επιπρόσθετα, η μεγάλη παρουσία εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα  σημαντική καθώς η κινητοποίηση καλέστηκε με τον εργασιακό μας χώρο, – τα σχολεία δλδ – εκτός λειτουργίας.

Χαιρετίζουμε επίσης τους αλληλέγγυους από άλλα σωματεία και συλλογικότητες που είτε βρέθηκαν κοντά μας στο χώρο των δικαστηρίων, είτε έστειλαν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Όσοι βρεθήκαμε στο χώρο του δικαστηρίου και παρακολουθήσαμε τη δίκη, γνωρίζαμε ότι παρεμβαίνουμε σε ένα πεδίο ναρκοθετημένο. Την στιγμή που για άλλες υποθέσεις η δικαιοσύνη φαίνεται να κινείται με ρυθμούς χελώνας , εδώ με αστείες δικαιολογίες – χρονικές προθεσμίες για τα στάδια της αξιολόγησης οι οποίες κατ’ ουσίαν γνωρίζουμε ότι δεν υφίστανται- ζήσαμε μια fast track διαδικασία. Από τη μεριά μας ως ΕΛΜΕ Χανίων εξηγήσαμε, μέσω της νομικής εκπροσώπου αλλά και του εκπροσώπου του ΔΣ, τους λόγους για τους οποίους η αγωγή του Δημοσίου ήταν στην ουσία αστήρικτη συνταγματικά, ότι το σύνολο των κατηγοριών όφειλαν να καταπέσουν.

Εξηγήσαμε επίσης τους λόγους για τους οποίους η Αξιολόγηση ως συνολική διαδικασία, καμία σχέση δεν έχει με τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας τουναντίον μάλιστα. Κοινός παρονομαστής για όσους ήταν παρόντες και παρούσες στην διαδικασία ήταν ότι τα επιχειρήματα από την πλευρά μας ήταν αφενός καλά τεκμηριωμένα όσο και συντριπτικά.

Παραταύτα, η απόφαση όπως αναμενόταν ήταν καταδικαστική, κρίνοντας την Απεργία – Αποχή που είχε κηρύξει το σωματείο μας ως παράνομη (αλλά όχι καταχρηστική όπως ήταν η αρχική εισήγηση).

Ως ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνουμε ότι δε σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες την Τετάρτη 27/3 στις 7:00μμ στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων (όπου η πρόταση της ΟΛΜΕ είναι για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής). Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων μας ώστε μαζί να πάρουμε μια απόφαση για συνέχιση του αγώνα μας.

Να διευκρινίσουμε ότι μέχρι την επίδοση της απόφασης του δικαστηρίου στην ΕΛΜΕ Χανίων, συνεχίζει να είναι σε ισχύ η Απεργία – Αποχή (τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη 27/3).

Επίσης οι 3ωρες στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ καθώς και οι κυλιόμενες τρίωρες (μίας, δύο ή τριών ωρών) που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στην Ατομική Αξιολόγηση συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook