Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα, καθώς δημιούργησαν ελάχιστες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ωστόσο στην κορυφαία του πρώτου 45λεπτου, που ανήκε στην Γεωργία, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είπε “όχι” στον Σαχβετάτζε, που απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, η ένταση που επικράτησε μετά την ολοκλήρωση του, καθώς υπήρξε σύρραξη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να βγουν δύο κόκκινες κάρτες σε ποδοσφαιριστές που ωστόσο δεν αγωνιζόντουσαν. Για την Ελλάδα αποβλήθηκε ο Τζεβέλλας, ενώ για την Γεωργία ο Λόρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Εθνική να μην αγχώνεται, αλλά να μην… αγχώνει παράλληλα τους Γεωργιανούς, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Στην παράταση ο ρυθμός ανέβηκε, με την Ελλάδα να απειλεί στο 100′ με μακρινό σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 102′ έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Έπειτα από κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος κέρδισε τους πάντες στον αέρα, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι, με την Γεωργία να απαντά στο φινάλε του πρώτου μέρους της παράτασης. Έπειτα από τραγικό λάθος Μαυροπάνου, ο Μικαουτάτζε έκλεψε την μπάλα και γύρισε στον Νταβιτασβίλι, που είδε τον Βλαχοδήμο να τον νικά εξ επαφής.

Στο 110′ ο Βλαχοδήμος κράτησε ξανά όρθια την Ελλάδα, καθώς σταμάτησε την προσπάθεια του Τσιταϊσβίλι, που είχε περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

1-0 η Γεωργία με τον Κοτσοραασβίλι
1-0 το έχασε ο Μπακασέτας, απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι
2-0 σκοράρει ο Νταβιτασβίλι
2-1 Εύστοχος ο Μασούρας, μειώνει η Εθνική
2-1 Άουτ η εκτέλεση του Μικαουτάτζε!
2-2 Σκοράρει ο Μπουχαλάκης και ισοφαρίζει!
3-2 Εύστοχος ο Ντβάλι
3-2 Το έχασε ο Γιακουμάκης, που έστειλε τη μπάλα άουτ.
4-2 Σκοράρει ο Τσακβετάτζε και έτσι η Γεωργία παίρνει την πρόκριση

Γεωργία (Bίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε, Ζιβζιβάντζε (74′ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (66′ Σιώπης), Μπακασέτας, Μάνταλος (98′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (60′ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης).

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook