Μόλις είχε τελειώσει η προσευχή που έκαναν οι μαθητές. Με τις τσάντες στα χέρια, τα παιδιά κατευθύνονταν στις τάξεις τους, ενώ ο 19χρονος δράστης μπήκε ανενόχλητος στο σχολείο, και εντόπισε τον 18χρονο μαθητή, τον οποίο χτύπησε με ένα σφυρί στο κεφάλι. Ακολούθησε πανικός.

«Χτύπησε με ένα σφυρί το κεφάλι του παιδιού και το χτυπούσε στο κάγκελο που είναι στα σκαλιά», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.

Ενώ ο μαθητής ήταν πεσμένος σε μια λίμνη αίματος, στο σημείο έφτασε ο διευθυντής που άκουσε τα παιδιά έντρομα να ουρλιάζουν. Όταν μπήκε στην μέση για να δει εάν ο μαθητής ήταν καλά, τότε, ο 19χρονος εξωσχολικός βγάζει ένα μαχαίρι και το καρφώνει στην κοιλιά του διευθυντή.

«Ήταν γεμάτο παιδιά το σχολείο και ουσιαστικά κανένας δεν πήγε κοντά να βοηθήσει. Απλά φώναζαν και καλά για να συνεχιστεί, φώναζαν και καλά beef, δηλαδή ξύλο».

Τι όπλισε το χέρι του 19χρονου δράστη

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Mega, μια εβδομάδα πριν είχε γίνει ένα επεισόδιο μεταξύ του αδελφού του 19χρονου δράστη και του θύματος. Έτσι, ο 19χρονος σήμερα το πρωί αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, πήγε στο γυμνάσιο στα Πατήσια, έχοντας μαζί του ένα σφυρί και ένα μαχαίρι.

Μάλιστα, τότε είχαν κληθεί και οι γονείς των παιδιών και η παρεξήγηση φάνηκε να είχε λυθεί. Όχι όμως για όλους, από ότι φαίνεται.

«Για εμένα δεν είχε λυθεί τίποτα. Πήγα στο σχολείο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του αδελφού μου και του 18χρονου και να υποστηρίξω τον αδελφό μου», ανέφερε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Στο «Γεννηματάς» οι δύο τραυματίες

«Έχει ένα τραύμα στην αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα. Ο άνθρωπος είναι σταθερός, δεν είναι σε κατάσταση που στην παρούσα φάση να φοβόμαστε για κάτι. Αυτές οι κακώσεις που έχει είναι κακώσεις που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», είπε στο Mega ο Ανδρέας Ζεβλάς, διευθυντής Γ’ χειρουργικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο 18χρονος μαθητής με καταγωγή από τη Νιγηρία φέρει τραύμα στο κεφάλι, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο. Όπως λέει η σύζυγος του διευθυντή, στο συγκεκριμένο σχολείο τα προβλήματα είναι συχνά.

«Είναι ένα σχολείο που γενικά αντιμετωπίζει προβλήματα με εξωσχολικούς, με ναρκωτικά. Κάθε μέρα κάτι γινότανε. Έχει πάει πάρα πολλές φορές στο τμήμα τον έχουν απειλήσει».

Συνελήφθη ο 19χρονος – Επιχείρησε να μαχαιρώσει και αστυνομικούς

Ο δράστης με καταγωγή από τη Γεωργία που έσπειρε τον τρόμο στο σχολείο, μετά την επίθεση κρύφτηκε στο υπόγειο όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 19χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα και τον εντόπισαν σε έναν υπόγειο χώρο.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε έρευνα που έγινε, είχε στην κατοχή του δύο μαχαίρια, ένα σφυρί, και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Σημειώνεται ότι σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη 19χρονος ημεδαπός που επιτέθηκε και τραυμάτισε με σφυρί 18χρονο αλλοδαπό πρωινές ώρες εντός σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου.

Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- μαχαίρια,
  • σφυρί και
  • -6,5- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook