Τέρας ψυχραιμίας αποδείχθηκε ο ένοικος μιας πολυκατοικίας στη Λάρισα, όταν κατάλαβε ότι είχαν μπουκάρει κλέφτες σε διαμέρισμα από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο ένοικος που είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις τις προηγούμενες ημέρες, άκουσε θόρυβο τα ξημερώματα της Δευτέρας στον 6ο όροφο. Τότε κατάλαβε ότι επρόκειτο για διαρρήκτες, καθώς οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν.

Έτσι κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτόν. Στη συνέχεια ανέβηκε στον 2ο όροφο και τότε άκουσε τους εγκλωβισμένους διαρρήκτες να συνομιλούν μέσα στο ασανσέρ.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας υπήρχαν συνεργοί, οι οποίοι όταν άκουσαν φωνές τράπηκαν σε φυγή. Την ίδια ώρα οι άλλοι τρεις δράστες παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο ασανσέρ. Ο ένοικος κάλεσε την αστυνομία, που διαπίστωσε ότι οι δράστες είχαν μπει από την ταράτσα στην πολυκατοικία.

Παρουσία και άλλων αστυνομικών στις 5.45 το πρωί, ο ένοικος έθεσε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα, με τους τρεις δράστες να κατεβαίνουν στο ισόγειο και ανοίγοντας την πόρτα να συλλαμβάνονται.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «οι τρεις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιχείρησαν να διαφύγουν, απωθώντας οι δύο εξ αυτών με τα χέρια τους αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος επιχείρησε να τους χτυπήσει με μεταλλικό κόφτη σιδήρων (ψαλίδα). Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κόφτης, περιλαίμια, γάντια κ.ά.)».

Οι τρεις συλληφθέντες, 31, 38 και 47 ετών σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας τυγχάνουν γνωστοί των διωκτικών αρχών από παλαιότερες κλοπές σε οικίες με τη μέθοδο της καταρρίχησης σε βεράντες σπιτιών, έχοντας νωρίτερα αποκτήσει πρόσβαση στις ταράτσες.

gazzetta.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook