Υψηλές συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης αναμένονται από σήμερα Τετάρτη 27/03 έως και την Πέμπτη 28/03 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στους χάρτες του posidon.gr που ακολουθούν παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών είναι και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Στη βόρεια Κρήτη τα θερμόμετρα λόγω των νοτιάδων θα φτάσουν και τους 28 βαθμούς τοπικά, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ακόμα και στην Αθήνα θα είναι στους 24 και τους 25 βαθμούς.

Δείτε φωτογραφίες από τα Χανιά

Η πρόγνωση του καιρού από σήμερα – Η ανάλυση Γιαννόπουλου

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι οι πολύ ισχυροί νοτιάδες, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι βροχές θα είναι λιγοστές νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ.

Την Πέμπτη το πρωί οι τελευταίες βροχές της εβδομάδας θα είναι βέβαια λασποβροχές. Στη συνέχεια ο καιρός θα «καθαρίσει». Όμως οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν για ημέρες, τουλάχιστον έως την επόμενη Τρίτη.

Ενδεικτικά σήμερα στη βόρεια Κρήτη τα θερμόμετρα λόγω των νοτιάδων θα φτάσουν και τους 28 βαθμούς τοπικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία την Πέμπτη, όμως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία ακόμα και στην Αθήνα θα είναι στους 24 και τους 25 βαθμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook