Οι πυροτεχνουργοί που βρέθηκαν στο σχολείο μετά τον εντοπισμό του μηχανισμού – που ήταν ένα γκαζάκι, το οποίο είχε και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή πάνω του – έκαναν ό,τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και αποσύνθεσαν τον μηχανισμό, τον οποίον και έστειλαν στα ειδικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί κρίνουν πως ο μηχανισμός ήταν πολύ ερασιτεχνικός, χαρακτηρίζοντας τον ως «παιδικά πράγματα», και πως δεν θα μπορούσε, εάν ενεργοποιούνταν, να προκαλέσει σοβαρή ζημιά, εκτός κι αν εκείνη τη στιγμή ήταν κάποιος ακριβώς μπροστά.

Η διεύθυνση του σχολείου Περάματος ενημέρωσε μετά το περιστατικό όλους τους γονείς, οι οποίοι εύλογα ανησύχησαν.

Θυμίζουμε ότι το γκαζάκι βρέθηκε το πρωί της Τρίτης από την καθαρίστρια του σχολείου σε συναυλιζόμενο χώρο του γυμνασίου και του λυκείου Περάματος, κοντά στο λεβητοστάσιο. Η καθαρίστρια που τον είδε ενημέρωσε την διεύθυνση και εκείνη την αστυνομία.

Δεν έχει προσδιοριστεί το πότε αφέθηκε ο μηχανισμός στο σημείο, εάν ήταν το πρωί της ίδιας μέρας ή τις προηγούμενες τρεις μέρες που το σχολείο ήταν κλειστό.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε τόσο απλά έστω και έναν αυτοσχέδιο και «ακίνδυνο» κατά τα φαινόμενα μηχανισμό, υπό το πρίσμα του ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «παιδικά πράγματα». Γιατί σήμερα μιλάμε για «παιδικά πράγματα» και αύριο ίσως για κάτι πολύ χειρότερο. Επομένως, ως περιστατικό οφείλει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι μόνο ή κυρίως από την αστυνομία, αλλά από την εκπαιδευτική κοινότητα, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ότι είναι αποτέλεσμα μίας «παιδικής κουταμάρας».

Δύο τηλεφωνήματα – φάρσες για βόμβα σε σχολεία πριν λίγες ημέρες

Του περιστατικού είχαν προηγηθεί πριν μέρες δύο τηλεφωνήματα – φάρσες για τοποθέτηση βόμβας σε δύο σχολεία. Το ένα είχε γίνει στο Λύκειο Περάματος και το δεύτερο αφορούσε το λύκειο Σπηλίου. Και τα δύο αποδείχθηκαν φάρσες και οι «θύτες» εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook