Να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα και να μην αφήσει χώρο στην αντιπολίτευση για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών θέλει η κυβέρνηση. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή –μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας– ολοκληρώνεται σήμερα και ο πρωθυπουργός θα πάρει το λόγο στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει πως δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τα fake news και τα αόριστα υπονοούμενα και πως δεν μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια τραγωδία.

Στο Μαξίμου λένε «ως εδώ» και κατηγορούν την αντιπολίτευση πως ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα σε μια προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. Σχετικές αναφορές πρόκειται να κάνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκη, εξαπολύοντας βέλη τόσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και προς το Νίκο Ανδρουλάκη για τη στάση που έχουν τηρήσει.

Ο πρωθυπουργός δεν θα μείνει ωστόσο μόνο στα πυρά προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά πρόκειται να παρουσιάσει τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Θα τονίσει παράλληλα πως το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές κάνουν ανεξάρτητα και απερίσπαστα την έρευνά τους.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης» στον οποίο – όπως σημειώνουν- παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν κυβερνήσεις όχι ισχυρές» έχει σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν βέβαια πως οι πολίτες θέλουν να απαντηθούν μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων. Ωστόσο επισημαίνουν πως ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για συγκάλυψη δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα στοιχεία αλλά εκτοξεύουν κατηγορίες με στόχο να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Διπλά «πυρά» τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο τις τελευταίες ημέρες με την κυβέρνηση να σηκώνει το γάντι και να απαντά σε υψηλούς τόνους στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σφοδρή είναι η κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα ανέφερε περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές και αυτό που υπογραμμίζεται από την κυβερνητική πλευρά είναι πως «γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωσή του».

Μάλιστα σχετική αναφορά αναμένεται να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή και το θέμα κρατάνε ψηλά με δημόσιες παρεμβάσεις τους κορυφαία «γαλάζια» στελέχη. Μάλιστα από τη ΝΔ συνεχίζουν τα πυρά στην Κουμουνδούρου – με αφορμή και δηλώσεις του Νίκου Φαραντούρη– μιλώντας για υπονόμευση των θεσμών.

Την ίδια στιγμή σε υψηλούς τόνους κριτική ασκείται από την κυβέρνηση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και είναι χαρακτηριστικό πως ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων. Από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ασκούν κριτική στην Χαριλάου Τρικούπη πως ουσιαστικά μετατρέπεται σε «έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» και εκτιμούν πως μια σειρά κινήσεων που γίνονται από το ΠΑΣΟΚ σχετίζονται με τη μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Στη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη θα αναφερθεί σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, με την ένταση μεταξύ Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη να έχει χτυπήσει κόκκινο. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, γεγονός που είχε πυροδοτήσει την οξεία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων.

Η «γαλάζια» συσπείρωση

Η πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει το…γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως κορυφαίοι υπουργοί έκαναν λόγο για «καλοδεχούμενη» πρόταση, εκτιμώντας πως δίνεται η δυνατότητα να φωτιστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας.

Παράλληλα δεν πέρασε απαρατήρητο πως χθες στην ομιλία του πρώην υπουργού Κ. Καραμανλή ήταν στην αίθουσα πολλοί βουλευτές της ΝΔ. Στην Πειραιώς δεν θα ήθελαν να επαναληφθούν οι εικόνες της προηγούμενης εβδομάδας όπου στην συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής υπήρξε μικρή συμμετοχή από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook