Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τον προγραμματισμό των αφίξεων – στο λιμάνι της Σούδας αλλά και έξω από το ενετικό λιμάνι Χανίων – των κρουαζιερόπλοιων.

Ο προγραμματισμός επικαιροποιείται και φανερώνει πως το 2024 θα σημειωθεί ρεκόρ αφίξεων με 146 κρουαζιερόπλοια  τα οποία εκτιμάται πως θα μεταφέρουν πάνω από 250.000 επισκέπτες στα Χανιά.

Όμως ακόμη πλέον θετικό είναι το γεγονός πως ο έως τώρα προγραμματισμός για το 2025 δείχνει πως θα καταρριφθεί και το ρεκόρ του 2024 καθώς  από τις εταιρείες κρουαζιέρας  έχουν ήδη προγραμματισθεί 156 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Επίσης ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως ο τουρισμός κρουαζιέρας δεν αφορά μόνο την χρονική περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου, αλλά στην πράξη επεκτείνει την τουριστική περίοδο και στους μήνες του Χειμώνα με πολλές αφίξεις τον Νοέμβριο και λίγες αλλά σημαντικές τους μήνες από Δεκέμβριο έως  Μάρτιο.

Δείτε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του 2024 (πατήστε πάνω στην φωτο για να μεγενθυνθεί)

Σχολιάζοντας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα αφίξεων για το 2024 αλλά και το πρόγραμμα του 2025, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων Δημήτρης Βιριράκης αναφέρει ότι ελπίζει όλα να εξελιχθούν ομαλά.

«Το αναφέρω για να καταλάβουν όλοι πως  ο τουρισμός κρουαζιέρας κινείται με προγραμματισμένες κρατήσεις δυο χρόνων πριν το ταξίδι   και πως πολλοί  εμπλεκόμενοι πρέπει να ακολουθούμε την οργάνωση και  τους ρυθμούς αυτούς.  

Επίσης βλέπουμε τις τάσεις (αύξηση ή  μείωση)  πολύ νωρίτερα από τα ξενοδοχεία. Η πορεία της κρουαζιέρας είναι αισιόδοξα αυξητική στον τόπο μας και εκτός τα οικονομικά οφέλη αποτελεί μια ζωντανή διαφήμιση .

Ως γνωστόν μελέτες έχουν αποδείξει ότι το 90% των επισκεπτών είτε ξανάρχονται για διακοπές είτε συστήνουν τον τόπο σε κάποιο δικό τους.»

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook