Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με ανακοίνωση που εξέδωσε απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα εργατικά και υγειονομικά σωματεία,  τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Ηρακλείου, την Πέμπτη 4 Απρίλη στις  7μ.μ., στο ΕΚΗ σε σύσκεψη για τον σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι«η πετυχημένη απεργία στις 28 Φλεβάρη και οι μεγαλειώδης απεργιακές διαδηλώσεις που  συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα, έστειλαν ηχηρό το μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Εκφράστηκε  με τον καλύτερο τρόπο η απόφαση των εργαζομένων ότι δε θα αφήσουν να συγκαλυφθεί το  έγκλημα στα Τέμπη ότι δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να βάζει τις ζωές τους, τις ζωές των παιδιών  τους στη ζυγαριά του κόστους οφέλους. Ταυτόχρονα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην  κυβέρνηση ότι δε συμβιβάζονται με τη φτώχεια, ότι δεν πρόκειται να πεθάνουν για τα κέρδη της  εργοδοσίας, ότι δεν εφησυχάζονται με την περιβόητη αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία θα  εξανεμιστεί λόγω της τεράστιας ακρίβειας που υπάρχει.  

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή  συλλογικών συμβάσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους. Υπάρχουν κατακτήσεις,  υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των  εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης και όχι της μοιρολατρίας.  

Ενώ οι μαζικές κινητοποιήσεις για την Υγεία σε πόλεις της χώρας, δείχνουν το δρόμο που είναι  ανάγκη να δυναμώσει παντού ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για περαιτέρω  εμπορευματοποίηση της υγείας με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και τα “νόμιμα”  φακελάκια επιδιώκοντας να απαλλάξει το κράτος από την ευθύνη να συντηρεί και να  χρηματοδοτεί δημόσιες μονάδες Υγείας.  

Την ίδια στιγμή που στενάζουμε από την ακρίβειας και απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και  προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση αφαιρεί από τον  ιδρώτα μας 7 δισ. ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που  εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων  και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.  

Δε συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται ακατάπαυστα σε βάρος των  Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες  δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας.  

Ήρθε η ώρα να πούμε ΩΣ ΕΔΩ!  

Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς  συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές 

και οξυμένες ανάγκες μας, να σακατευόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς και να μην μπορούμε  να βρούμε την υγειά μας!  

Με μεγαλύτερο κουράγιο και ορμή εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς,  για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά.  Συνεχίζουμε από την πρώτη γραμμή του αγώνα, με την αισιοδοξία που πηγάζει από το δίκιο των διεκδικήσεων, από την ανάγκη για ζωή που δεν θα στενάζει με επιδόματα και voucher..Η δύναμη  βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους σωτήρες  που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας.  

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και ξεσηκωμό σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνει η οργή  μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τις νέες μεγάλες  κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.  

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς,  μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.  

Απέναντι στα κέρδη του προτάσσουμε τη ζωή μας!  

Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων και των μαζικών φορέων σε σύσκεψη την Πέμπτη  4 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο ΕΚΗ για να δοθεί αγωνιστική συνέχεια στη δράση των  σωματείων , για να οργανωθεί μία ακόμα πιο μαζική και αγωνιστική απεργία στις 17  Απρίλη»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook