Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε την νευραλγική σημασία ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής μέσα από μορφές κοινωνικής δράσης και παρέμβασης ενώ αναφέρθηκε και στο υπάρχον δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου αλλά και στην προοπτική ενίσχυσης και επέκτασης του. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και το πρώτο Κοινωνικό Ιατρείο το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου από κλιμάκιο του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού.

Η επικεφαλής της δράσης Βούλα Γεωργάκη, συνοδευόμενη από τους υπεύθυνους του οργανωτικού κλιμακίου στην Κρήτη, Μανόλη Κούκια και Βασίλη Χαιρέτη, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου σχετικά με τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου η οποία ήδη μετρά 20 χρόνια ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όπως εξήγησε, τα κοινωνικά ιατρεία προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς και η πρωτοβάθμια φροντίδα παρέχεται από κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου εθελοντικά και αφιλοκερδώς. Με αυτό τον τρόπο, ασθενείς που δύσκολα μετακινούνται, έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν από παθολόγο, καρδιολόγο αλλά και από δυσεύρετες ειδικότητες όπως αυτές του αγγειολόγου και του ηπατολόγου. Συνήθως, σε κάθε κλιμάκιο συμμετέχουν περίπου 10 διαφορετικές ειδικότητες με τον απαραίτητο φορητό ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το σημείο υλοποίησης του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου καθώς και οι ακριβείς ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook