«Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο» χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας την απόφαση περί ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος της καταδικασμένης, πλέον, μητέρας για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, δήλωσε έξω από το δικαστήριο έκπληκτος από την απόφαση, καθώς ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της γυναίκας. Τόνισε, ωστόσο, ότι σέβεται το αποτέλεσμα της ελληνικής δικαιοσύνης.

«Ήταν μη αναμενόμενη, από την υπεράσπιση, απόφαση. Εγώ επιμένω πως πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη. Είχα προειδοποιηθεί απο την αρχή από συναδέλφους ότι η κυρία πρόεδρος, σε όποιο Μικτό Ορκωτό έχει προεδρεύσει, έχει βγάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης», είπε ο γνωστός ποινικολόγος και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε η αντοχή τακτικών δικαστών, αλλά και ο θεσμός των ενόρκων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ένορκοι, στην πλειονότητά τους, έδειξαν ασέβεια στη διαδικασία. Το έβλεπα σε 98 δικασίμους. Είμαι άνθρωπος που ζει στον χώρο της δικαιοσύνης, σέβομαι την κρίση της δικαιοσύνης»

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε: «Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη. Έχω πειστεί για την αθωότητά της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε στον δεύτερο βαθμό. Δεν υποβάλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή. Δεν μας ενδιέφερε η μείωση της ποινής, αλλά η ομόφωνη αθώωση. Περιμένω με νομική αγωνία την καθαρογραφή της απόφασης, να δω το σκεπτικό και σε ποιο αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε η απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook