Αμέσως μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΗΚ που εγινε στις 26 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Aquila Porto Rethymno  στο Ρέθυμνο, οι 13  εκλεγέντες από την Γενική Συνέλευση

Εκπρόσωποι  Δήμων, ως Μέλη  για το επόμενο  Δ.Σ. συνήλθαν σε ειδική συνεδρίαση  για κατανομή αξιωμάτων.

Κατά την συνεδρίαση αυτή ομόφωνα αναδείχτηκε ως Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ ο Γιάννης Μαλανδράκης Δήμαρχος Πλατανιά, τον οποίο είχε ήδη προτείνει ως διάδοχο του στη ΓΣ ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιώργος   Μαρινάκης.

Τα μελη του νέου ΔΣ ΣΕΔΗΚ με τον νέο Πρόεδρο κ. Μαλανδράκη και τον απερχόμενο  κ. Μαρινάκη

Τα αξιώματα του ΔΣ, ομόφωνα κατανεμήθηκαν μεταξύ των εκλεγέντων, ως εξής.

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:

Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ: – Μαλανδράκης Ιωάννης, Δήμαρχος Δήμου Πλατανιά

Αντιπρόεδρος ΠΕ Ρεθύμνου: – Μαρινάκης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνου

Αντιπρόεδρος ΠΕ Ηρακλείου: – Μποκέας Μενέλαος, Δήμαρχος Δήμου Μαλεβιζίου

Αντιπρόεδρος ΠΕ Λασιθίου:– Φυγετάκης Νικόλαος,  Αντιδήμαρχος Δήμου Σητείας

Γραμματέας Διοικητικών – Νικηφοράκης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων

Γραμματέας Οικονομικών  (Ταμίας): Σταυρουλάκης Σταύρος, Αντιδ. Δήμου Αποκορώνου

Γραμματέας Διάθεσης – Αφορδακός Κωνσταντίνος, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Αγ. Νικολάου

Γραμματέας Παραγωγής – Κλάδος Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αμαρίου

Γραμματέας Προγραμμάτων – Χαιρέτης Εμμανουήλ, Αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ατσαλάκης Στερεός, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Νικολάου

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Βασιλείου

Μαυροφοράκης  Ιωάννης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χερσονήσου

Παυλάκης Εμμανουήλ, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνου

Παράλληλα, ως Επιστημονικός Συμβουλος του ΣΕΔΗΚ, μετά από πρόταση του ΔΣ, εξακολουθεί να παραμένει ο Δρ. Γεωπόνος Νίκος Μιχελάκης,  ο οποίος  διαθέτει σημαντική εμπειρία αφού υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες  και δράσεις του ΣΕΔΗΚ επί 23 χρονιά, από την ίδρυση  του μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μιχελάκης, όπως  δήλωσε,  αποδέχτηκε την πρόταση του ΔΣ, αλλα παρεκάλεσε όπως η νεα ηγεσία του ΣΕΔΗΚ φροντίσει για την άμεση στελέχωση του με έμπειρο μόνιμο προσωπικό  διότι τα προβλήματα της Ελαιοκομίας και οι  ανάγκες του ΣΕΔΗΚ για αντιμετώπιση τους  συνεχώς διευρύνονται  ενώ οι δικές του δυνατότητες περιορίζονται.

Όπως δήλωσε ο  νέος Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ κ. Μαλανδρακης, «η σφραγίδα και η παρακαταθήκη της προηγούμενης διοίκησης, είναι ο οδηγός του νέου ΔΣ του ΣΕΔΗΚ. Το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της,  με την υποστήριξη του άμεσου επιστημονικού συνεργάτη Νίκου Μιχελάκη, αλλά και όλων των μελών του Συμβουλίου είναι σημαντικό εφαλτήριο για την επόμενη μέρα του ΣΕΔΗΚ και   θα πρέπει να τον βρει με προγραμματικές συνεργασίες και στρατηγικό σχεδιασμό με την Περιφέρεια Κρήτης και με τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα και τους  επιστημονικούς φορεις  του νησιου όπως  το ΓΕΩΤΕΕ.

Παράλληλα, όπως είπε,  «πρέπει να υπάρξει μία πρόταση προς το Υπουργείο, αναφορικά με τις δενδρώδεις καλλιέργειες, την οποία θα πρέπει να την ενστερνιστεί κατ’ αρχήν το ιδιο και στη συνέχεια να την προτείνει σαν  εθνική πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πριν απ’ αυτά, διευκρίνισε ο ίδιος, «απαιτείται η σύζευξη των δυνάμεων του Συνδέσμου με τους επιστημονικούς φορείς, ώστε η Κρήτη να έχει μία ενιαία θέση στον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικησει  αναθεώρηση της ΚΑΠ για τις δενδρώδεις καλλιέργειες

Από την πλευρα του,  ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ κ. Μαρινάκης, σημειωσε  την  στήριξή  και ενεργή του συμμετοχή στο  έργο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και οπως ειπε «είναι  δεδηλωμένη η  πρόθεσή του να συνεχίσει και να είναι παρών στον Σ.Ε.Δ.Η.Κ. με την ιδιότητα του απλού μέλους»

Παραλληλα υπογραμμισε ότι  ο  ΣΕΔΗΚ είναι ένας φορέας που μπορεί να εκφράζει το σύνολο των Δήμων του νησιού, αφου  η Κρήτη από άκρη σε άκρη είναι μία ελαιοκομική ζώνη. Γιαυτό πρέπει να ακολουθήσουμε μία σταθερή και οριζόντια πολιτική λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες παραμέτρους, ανεξάρτητα από το εάν η τιμή του ελαιολάδου σήμερα είναι στα 10 ευρώ ή αν αύριο –μεθαύριο πέσει η  ανέβει 1-2 ευρώ!

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook