Αρχική
>
Συνταγές
> Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στο φούρνο
Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι στο φούρνο
Χορταστικά χάρις το ρύζι και εύγευστα χάρις την ντομάτα, τις σταφίδες, τα κρεμμύδια, τα καλαμάρια αυτά είναι κατάλληλα για περιόδους νηστείας αλλά και για μια διατροφή χωρίς κρέας.
½ κιλό ντομάτες (φρέσκες ή του κουτιού ανάλογα την εποχή)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκαλο (μπορείτε να το ζητήσετε και από τον ιχθυοπώλη σας) καιψιλοκόβοντας τα πλοκάμια.
Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια με τα κρεμμύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το ρύζι, το μαϊντανό, το μισό από το λάδι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδα.
Βάζετε τα καλαμαράκια σε ταψάκι.Περιχύνετε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο λάδι και αραδιάζετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τριγύρω. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μερικούς κόκκους μπαχάρι. Καλύπτετε το ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας στα μισά αν πρέπει να προσθέσετε λίγο νερό. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε, αν χρειάζεται, το ψήσιμο για 10’.