Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο λόφο Καστέλι, πάνω από το Παλιό Λιμάνι των Χανίων, στα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από την Rosa Nera. Πρόκειται για τα κτήρια της παλιάς Μεραρχίας και των παλιών φυλακών τα οποία ανήκουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και βρίσκονταν υπό κατάληψη από συλλογικότητες.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας και συμμετείχαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ειδικοί φρουροί.

Οι αστυνομικοί περίπου στις 9 το πρωί περικύκλωσαν την περιοχή γύρω από την κατάληψη και στη συνέχεια προχώρησαν σε συντονισμένη έφοδο στα κτίρια τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι αστυνομικοί, εκκένωσαν την κατάληψη και προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα περίπου 8 άτομα που βρίσκονταν εντός των κτιρίων την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

Ακόμη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει και διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο.

Στην συμβολή των οδών Ι. Δασκαλογιάννη και Κανεβάρω νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας δεκάδες αλληλέγγυοι στην κατάληψη. Λίγο μετά τις 12 πραγματοποιήσαν πορεία στο κέντρο των Χανίων η οποία κατέληξε στο δημαρχείο Χανίων. Εκεί προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου και στην είσοδο ενώ τοποθέτησαν και πανό.

Η κίνηση στο σημείο έχει απαγορευθεί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook