Ξεκάθαρος κυρίαρχος είναι η Ελλάδα στη λίστα με τις παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Συγκεκριμένα, τη χώρα μας εκπροσωπούν η παραλία Ομπρόσγιαλoς, Φωκί, Βούλισμα, Κασσιόπη και Μπούκα.

Η κατάταξη προέκυψε από έρευνα του ταξιδιωτικού γραφείου CV Villas με έδρα το Λονδίνο για να βρει τις παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά, σύμφωνα με την επιστημονική χρωματική θεωρία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το νερό προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την ευημερία μας. Οι μπλε χώροι έχουν μια ηρεμιστική επίδραση, βοηθώντας στη μείωση του στρες και του άγχους και παρέχουν μια ανάπαυλα στις υπερβολικά διεγερμένες καταστάσεις του νου στις οποίες βρισκόμαστε συχνά.

Για να γίνει αυτό, η ομάδα ανέλυσε τους χρωματικούς κωδικούς RGB των αφιλτράριστης εικόνας του χάρτη Google 200 δημοφιλών παραλιών σε όλο τον κόσμο για να δει πόσο κοντά συγκρίνονται με το YInMn Blue, μια έντονα ζωντανή μπλε απόχρωση που ανακαλύφθηκε το 2016.

Ενώ οι περισσότεροι φαντάζονται ότι τα πιο γαλάζια νερά είναι κάπου τροπικά όπως οι Μαλδίβες ή η Μπόρα Μπόρα, η έρευνα αποκάλυψε ότι μερικά από τα πιο γαλάζια νερά μπορούν να βρεθούν στην Ευρώπη, ειδικά σε όλη την Ελλάδα.

Οι παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά είναι οι εξής :

Νο. 10. Παραλία Los Lances, Ισπανία

Νο. 9. Ομπρόσγιαλος, Ελλάδα

Η παραλία Ομπρόσγιαλος βρίσκεται στον θάλασσα της Κρήτης και είναι ιδανική για λάτρεις της περιπέτειας, καθώς ο κρυμμένος όρμος είναι προσβάσιμος μόνο από έναν δρόμο με στροφές ή με βάρκα. Αν και είναι κυρίως βραχώδης η μικρή παραλία έχει μια αποβάθρα για κολυμβητές.

Νο. 8. Praia do Carvalho, Πορτογαλία

Νο. 7. Παραλία Φωκί, Ελλάδα

Η παραλία Φωκή βρίσκεται στο νησί της Κεφαλλονιάς του Ιονίου και πήρε το όνομά της από τις φώκιες που σύχναζαν στην παραλία. Πλαισιωμένη από ελιές και πεύκα, η βοτσαλωτή παραλία διαθέτει καταγάλανα νερά για κολυμβητές και κολυμβητές με αναπνευστήρα. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στην παραλία μέσω κοντινών μονοπατιών.

Νο. 6. Παραλία Βούλισμα, Ελλάδα

Γνωστή και ως Χρυσή Ακτή, αυτή η παραλία σε σχήμα μισοφέγγαρου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην ανατολική Κρήτη. Με απαλή λευκή άμμο και ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά, οι επισκέπτες της παραλίας απολαμβάνουν να περνούν όλη την ημέρα εκεί, να κάνουν στάση σε κοντινές στάσεις με σνακ ή να νοικιάζουν ομπρέλες για ανάπαυλα από τον ήλιο.

Νο. 5. Παραλία Καπούτας, Τουρκία

Νο. 4. Plage de la Verne, Γαλλία

Νο. 3. Παραλία Κασσιόπη, Ελλάδα

Η παραλία Κασσιόπη της Κέρκυρας είναι ένας εκπληκτικός κόλπος με παραλία με λευκό βότσαλο και νερά τόσο καθαρά που οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα ψάρια ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ηλιοθεραπεία, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα, κωπηλασία ή τζετ σκι ή πεζοπορία κατά μήκος ενός γοητευτικού παραθαλάσσιου πεζόδρομου με καφέ και ταβέρνες.

Νο. 2. Παραλία Μπούκα, Ελλάδα

Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, η Παραλία Μπούκα είναι μια ευρύχωρη παραλία γεμάτη θέρετρα με εκπληκτικά νερά σε διάφορες αποχρώσεις του λαμπερού μπλε. Είναι επίσης ένας δημοφιλής παραλιακός προορισμός, όπου οι επισκέπτες διασκεδάζουν στα ρηχά νερά, στο καγιάκ ή στο paddleboard. Μόλις πνέει ο αέρας το απόγευμα, η αγαπημένη δραστηριότητα στην παραλία είναι το windsurfing.

Νο. 1. Παραλία Pasqyra, Αλβανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook