Τρέχουν και δε φτάνουν στην αστυνομία και δη στο τμήμα ενδοοικογενειακής στα Χανιά για συνεχή περιστατικά και καταγγελίες σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Όπως αναφέρθηκε στο Flashnews.gr μόνο χτες Κυριακή υπήρξαν πάνω από 10 περιστατικά σε όλο το νομό Χανίων, με την αστυνομία να επιδιώκει να επέμβει όπου χρειάζεται.

Η αλήθεια είναι ότι το τραγικό συμβάν με την Κυριακή που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους έχει θορυβήσει σε μέγιστο βαθμό την αστυνομία που, ούτως ή άλλως επενέβαινε σε κάθε περίπτωση, πόσω μάλλον τώρα που τα δεδομένα είναι πιο άσχημα από ποτέ.

Ένα τελευταίο στατιστικό δεδομένο κυριολεκτικά “τρομάζει” καθώς σύμφωνα με αυτό, “το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε 45 λεπτά γίνεται στην Αστυνομία και μία καταγγελία. Πιο συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο, στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο έχουν αναφερθεί περίπου 6.500 περιστατικά, με την Αστυνομία να επεμβαίνει σε τουλάχιστον 4.800. Αξίζει να τονιστεί ότι 270 γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει το panic button!”. Πρόκειται για περιστατικά και αριθμούς που αφορούν όλη την Επικράτεια και το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει προβληματισμός.

Η αστυνομία αλλά και οι ειδικοί πάντως συνεχώς ενθαρρύνουν τους πολίτες ότι πρέπει να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Από την άλλη μεριά, τα μέτρα της κυβέρνησης που πρόσφατα ανακοινώθηκαν έχουν ως μέλημα τους την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, την καλύτερη διαχείριση αυτών των περιστατικών και την αναζήτηση των υποψήφιων δραστών. «Έχουμε 30-40 υποθέσεις την ημέρα… Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια του θύματος μέχρι να λήξει η κρίση. Αυτό πρέπει να επιτύχουμε. Εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή μια ασφαλή στέγη, για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση. Την τοποθεσία θα την ξέρει μόνο η αστυνομία», υπογράμμισε προχτές ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

Το θέμα είναι αν είναι στο σωστό πλαίσιο και κυρίως αν εφαρμοστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Βασίλης Φουντουλάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook