Η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το Σάββατο 13/4 σε πολύ δυσπρόσιτη περιοχή στον Γκίγκιλο πολύ κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής 15/4 θα σβήσει και τις τελευταίες φλόγες σε συνδυασμό με τους πεζοπόρους πυροσβέστες.

Η κατάσβεση ήταν πολύ δύσκολη καθώς οι πεζοπόροι πυροσβέστες με φορητούς ψεκαστήρες χρειάστηκε να κάνουν ακόμη και αναρριχήσεις για να καταφέρουν να πλησιάσουν τις φλόγες.

Να σημειωθεί ότι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης από 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες και δύο ομάδες δασοκομμάντος και μία ομάδα της ΕΜΑΚ παραμένουν στο σημείο μέχρι και να εξασφαλιστεί που δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπύρωσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ευτύχημα πως τους πρώτους καπνούς αντιλήφθηκε έγκαιρα ο μοναδικός φύλακας του φαραγγιού που υπάρχει στο φυλάκιο στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, στο Ξυλόσκαλο, και ενημέρωσε άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία.

Πάντως ερωτηματικά προκαλεί το πώς προκλήθηκε η φωτιά σε τόσο δυσπρόσιτο σημείο, στα όρια του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, κάτι που αναμένεται να ερευνηθεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook