Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος για την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο πρωθυπουργός  επικοινώνησε και με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο τόνισε ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το επεισόδιο, λέγοντας ότι πρόκειται για «επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας».

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος έχει ξεκινήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις οποίες καταδικάζει το γεγονός της επίθεσης.

Στην επικοινωνία που είχε με γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο κ. Πικραμμένος καταδίκασε το γεγονός και τόνισε ότι ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο αυστηρό πλαίσιο της νομιμότητας. Όσον αφορά στο τι είπε ο κ. Μιχαλολιάκος στον κ. Πικραμμένο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «αρμόδιος να το πει, είναι αυτός». Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με το ζήτημα της σύλληψης του Ηλία Κασιδιάρη.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός επισκέπτεται αυτή την ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με δεδομένες τις δυνατότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και ζητήματα που αφορούν στην προεκλογική προετοιμασία.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και πως συνέπεσε με τη σημερινή συγκυρία.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου και να μη συμμετάσχει στις εκλογές, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι οι υποψηφιότητες για τις εκλογές και τα κόμματα έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο, ότι δεν υπάρχει θέμα να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου και πως σε κάθε περίπτωση «τα κόμματα θα πρέπει να κινηθούν αυστηρά στο πλαίσιο της νομιμότητας».

Όσον αφορά στον τηλεοπτικό χρόνο που αναλογεί στη Χρυσή Αυγή, παρέπεμψε στο δημοκρατικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί και τη συμφωνία της διακομματικής επιτροπής. «Υπάρχει και το ΕΣΡ που επιβλέπει την εφαρμογή αυτού του πλαισίου» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «η λογική των αποκλεισμών δεν θα βοηθήσει σε αυτό το πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου» και πως υπάρχουν από την Πολιτεία θεσπισμένοι κανόνες που λένε μέχρι πού μπορούν να πάνε τα πράγματα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη βούληση τους, πηγαίνοντας στις κάλπες με τον τρόπο που νομίζουν.