Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Χανίων συνεχίζει τη δράση που είχε ξεκινήσει πριν 10 χρόνια και η οποία φέρνει μαθητές και εκπαιδευτικούς στο προσκήνιο μέσα από εργαστηριακές δραστηριότητες, κατασκευές, παρουσιάσεις και δρώμενα σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες.

Φέτος η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του 1ου ΓΕ.Λ Χανίων (Ν.Χώρα), το Σάββατο 20 Απριλίου. Στο πρωινό μέρος της εκδήλωσης (09.30-13.30), οι μαθητικές ομάδες από 22 σχολεία έχουν τον πρώτο λόγο παρουσιάζοντας στο κοινό τις υλοποιήσεις τους. Στο απογευματινό μέρος (18.00-20.30), καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, επιστημονικοί συνεργάτες τους αλλά και μαθητές/τριες, παρουσιάζουν και συζητούν μαζί μας αναδεικνύοντας τη σύνδεση των Φυσικών Επιστημών με την Τέχνη.

Η συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν και υποστήριξαν τις ομάδες ήταν για άλλη μια φορά απαραίτητη. Επιπλέον, πολύτιμη στήριξη παρείχαν οι Δήμοι Πλατανιά και Χανίων, οι Σύλλογοι Φυσικών και Χημικών Κρήτης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/θμας Εκπ/σης Χανίων, το ΣΥΝ.ΚΑ, η ΕΤΑΝΑΠ και οι Εθελοντές Σαμαρείτες.

Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων, Νίκος Αναστασάκης:

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε από κοντά τις δραστηριότητες των παιδιών μας που συμμετέχουν σε αυτή τη διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, ekfechanion.eu.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook