Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Χανίων σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ,  το Δήμο Χανίων και το ΕΒΕ Χανίων πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση με θέμα «Η Επαγγελματική Κατάρτιση στην Ελλάδα. Αξία και προοπτικές»

Ομιλητές ήταν ο  Γ. Γ.  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος  και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς.

Τα ζητήματα της σωστής επαγγελματικής κατάρτισης των νέων, η ποιοτική κάλυψη σε δυναμικό πολλών κλάδων που υπάρχουν ελλείψεις και ο στόχος να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό ήταν ζητήματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

“Είμαστε στη φάση της εξέλιξης της μεταρρύθμισης που έχει ξεκινήσει από το 2020. Το υπουργείο Παιδείας ανοίγει τις πόρτες του και μιλά με όλους τους κοινωνικούς ετέρους όλων των κλάδων. Οι όποιες συνεργασίες θα μετατρέψουν τις ανάγκες που έχουμε σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος να καλύψουμε τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν σε δυναμικό”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσινος.

Ολόκληρη η τοποθέτησή του

“Πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για να δούμε το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σε σχέση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων για την εξεύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, λόγω και των αλλαγών που συντελλούνται. Υπάρχουν σημαντικοί τομείς της οικονομίας που λείπει δυναμικό μέσης εκπαίδευσης”, επεσήμανε ο κ. Καββαθάς.

Ολόκληρη η τοποθέτησή του

“Υπάρχει τεράστια ανάγκη στα Χανιά από καταρτισμένα άτομα, σε πολλές ειδικότητες”, ανέφερε ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος του ΟΕΒΕΝΧ.

Ολόκληρη δήλωση του κ. Παυλάκη:

Λόγω κωλύματος δεν παρέστη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, η Υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook