Κλείνει από σήμερα ο Δήμος Ιεράπετρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη τήρηση των υπεσχημένων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης.

''Η Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας παραμένει αταλάντευτη στην πάγια θέση που έχει εκφράσει για την μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.'' Σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Δήμος στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται:

''Γνωρίζουν όλοι, πως και στην περίπτωση του προβλήματος που ανέκυψε με το νέο Οργανισμό, αντιδράσαμε άμεσα ως Τοπική Κοινωνία και Δημοτική Αρχή, επισκεφθήκαμε τον υπηρεσιακό Υπουργό, ο οποίος έδειξε να κατανοεί πλήρως και να υιοθετεί τις θέσεις μας.

Δεσμεύθηκε ο κ. Υπουργός πως θα προχωρήσει στην κατάργηση του Οργανισμού λέγοντας μας πως θα έχουμε μια απάντηση σήμερα Παρασκευή.

Ως Δημοτική Αρχή δεν περιοριστήκαμε στην αναμονή. Επικοινώνησαμε επανηλειμμένα με το γραφείο του Υπουργού τις τελευταίες μέρες, ζητώντας να επισπευθεί η διαδικασία και να υπάρξουν σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις. Ακόμα και σήμερα επισημάναμε με σχετική επιστολή πως αναμένουμε μέχρι το μεσημέρι την απάντηση.

Δυστυχώς φαίνεται πως δεν έγινε απολύτως κατανοητό το μήνυμα που στείλαμε στην ηγεσία. Η πίεση που ασκήθηκε από τη Δημοτική Αρχή και η δυναμική κινητοποίηση των φορέων και των πολιτών, δεν λήφθηκε υπόψη όπως θα έπρεπε.

Έτσι, δεν λάβαμε την απόφαση για την κατάργηση του Οργανισμού. Παρά την υπόσχεση που μας δόθηκε.

Κλείσιμο του Δήμου

Για μας ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Η ακύρωση του απαράδεκτου νέου οργανισμού θα γίνει είτε κωλυσιεργούν από το Υπουργείο Υγείας είτε όχι.
Από σήμερα ο Δήμος Ιεράπετρας κλείνει ως πρώτη πράξη αντίδρασης στον διαρκή εμπαιγμό.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει την κλιμάκωση της αντίδρασης μας.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούμε να επιβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο την κατάργηση του Νοσοκομείου μας, είτε τώρα είτε και στο μέλλον με αντίστοιχους σχεδιασμούς, που θα ακυρώσουν τον κοινωνικό ρόλο και την προσφορά του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση και την απαξίωσή του.

Η Δημοτική Αρχή και η Τοπική Κοινωνία θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να κοιτάμε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες να στρέφονται ενάντια στην υγεία των πολιτών της περιοχής μας.

Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να λειτουργεί και να παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες το Νοσοκομείο μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε.
Ετοιμαζόμαστε για νέες κινητοποιήσεις.''