Οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι ανέρρωναν στο Μόναχο, βρέθηκαν την Κυριακή 28 Απριλίου έξω από ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Μούρναου αμ Ζέε. Έφεραν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι και ο ένας, ηλικίας 36 ετών, πέθανε στο σημείο. Ο δεύτερος, ηλικίας 23 ετών, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Ένας 57χρονος Ρώσος πολίτης συνελήφθη στο σπίτι του λίγο αργότερα, ως ύποπτος για τους φόνους.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την υπόθεση και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να αποκλείσει τα πολιτικά κίνητρα εκ μέρους του φερόμενου ως δράστη.

Η ουκρανική κυβέρνηση, στη δική της ανακοίνωση, ανέφερε ότι οι προξενικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιες μονάδες υπηρετούσαν τα θύματα και να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε από το γενικό προξενείο του Μονάχου να παρακολουθεί την υπόθεση και να παραμείνει σε επαφή με τις γερμανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει το θέμα, εξηγώντας ότι η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook