Η πρώτη καταγγελία έγινε από διακοσμήτρια που εργαζόταν το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας Les Volets Verts και ο δικηγόρος της είπε στο BFMTV ότι «καθώς περνούσε από διάδρομο όπου ήταν καθισμένος ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εκείνος την άρπαξε, ακινητοποιώντας την ανάμεσα στα πόδια του, και τη θώπευσε», συμπληρώνοντας ότι «αισθάνθηκε εντελώς ανίσχυρη, ανήμπορη να ξεφύγει από την παγίδα του».

Η δεύτερη καταγγελία έγινε από βοηθό παραγωγής στα γυρίσματα της ταινίας Le magician et les Siamois (2014).

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη όσα του καταλογίζονται. Ένας εκ των δικηγόρων του ηθοποιού, ο Κριστιάν Σεν-Παλέ, είπε σήμερα στο BFMTV ότι ο πελάτης του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Ντεπαρντιέ βρίσκεται στο μικροσκόπιο των γαλλικών αρχών από το 2020, μετά την καταγγελία της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού ότι έπεσε θύμα βιασμού τον Αύγουστο του 2018.

Η ηθοποιός Ελέν Νταράς έχει επίσης καταθέσει εναντίον του μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια γυρίσματος το 2007. Αυτή η μήνυση στάλθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω παραγραφής.

Στην Ισπανία, μήνυση έχει κατατεθεί κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρουθ Μπάσα, η οποία τον κατηγορεί ότι τη βίασε το 1995.

«Ποτέ, μα ποτέ, δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα», υπογράμμισε ο 75χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενος στις κατηγορίες της Σαρλότ Αρνού.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook