Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Διάχυτη η αισιοδοξία σήμερα το πρωί ότι η δημοτική αγορά θα είναι έτοιμη την άνοιξη του 2025. Αυτό είναι και το νέο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε και δηλώθηκε επίσημα από τα χείλη δημάρχου αλλά και εργολάβου του έργου, στο πλαίσιο αυτοψίας του δημάρχου Χανίων σήμερα. Οι εργασίες, όπως τονίζουν, εξελίσσονται σε ταχείς ρυθμούς.

“Διαπιστώνουμε όλοι τους ταχείς ρυθμούς της δημοτικής αγοράς. Ο εργολάβος πραγματοποιεί εντατικές εργασίες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και θα παραδώσουμε αυτό το σημαντικό έργο στη χανιώτικη κοινωνία. Να στείλω μήνυμα στους πολίτες ότι έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες. Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε εγκρίνει ως δημοτικό συμβούλιο και αποτελεί την πρώτη παράταση, ελπίζουμε και η τελευταία, την άνοιξη του 2025 να παραδώσουμε το έργο”, επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

“Η ναυαρχίδα του δήμου Χανίων είναι η δημοτική Αγορά. Είναι το σημαντικότερο μνημείο και δίνουμε την απαιτούμενη σημασία ως τεχνική υπηρεσία και ως δήμος Χανίων. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Μιχάλης Καλογριδάκης.

” Προχωράμε στην αποκατάσταση του μνημείου σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Οι εργασίες προχωρούν γοργά και πιστεύω να είμαστε συνεπείς στο νέο χρονοδιάγραμμα”, δήλωσε ο εργοταξιάρχης του έργου Γιάννης Σουγιάς.

“Οι εργασίες θα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και πλέον είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών”,, επεσήμανε ο δ/ντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χανίων Γιώργος Ευθυμίου.

Δείτε όλες τις δηλώσεις των προαναφερθέντων σε βίντεο

Ποιες εργασίες ακολουθούν

Oι εργασίες, όπως τόνισαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτή την περίοδο γίνεται η σκυροδέτηση των δαπέδων των καταστημάτων καθώς και τα επιχρίσματα στις τοιχοποιΐες. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η ενίσχυση των εσωτερικών όψεων, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση εξοπλισμού στις εσωτερικές τοιχοποιΐες και το τελικό επίχρισμά τους.

Επίσης, στους κεντρικούς διαδρόμους θα γίνει η τοποθέτηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ και των οπτικών ινών καθώς και των απαραίτητων ομβρίων αποχέτευσης και ύδρευσης προκειμένου να γίνει και η τελική σκυροδέτηση του δαπέδου.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στο πλαίσιο των εργασιών είναι και η ενίσχυση της αντισεισμικότητας του κτηρίου.

Σε ό,τι αφορά τη στέγη αναμένεται να τοποθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Η στέγη συναρμολογείται κομμάτι κομμάτι σε άλλον χώρο.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό της δημοτικής Αγοράς

Βασίλης Φουντουλάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook