Πλήρης ανατροπή δεδομένων και μάλιστα με μια απόφαση που λαμβάνεται συχνά σε δίκες, αφού με βούλευμά του, ο Άρειος Πάγος, επικαλούμενος λόγους “δημοσίας ασφάλειας και τάξης”, μεταφέρει τη δίκη της Αγίας Σκέπης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης (με έδρα τα Χανιά) στο “ομοειδές” Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Κατά αυτόν τον τρόπο ο Άρειος Πάγος κρίνει ότι το Τριμελές Εφετείο Κρήτης δεν δύναται να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη δίκη, εξαιτίας του όγκου μαρτύρων που υπάρχουν στην υπόθεση, καθώς ο αριθμός αυτός μπορεί να γίνει αιτία επεισοδίων κατά τη διάρκεια της δίκης. Οι λόγοι αυτοί “δεν είναι ανάγκη να προκύπτουν με βεβαιότητα, αλλά αρκεί η πιθανολόγησή τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων το βούλευμα.

Όπως τόνισε πάντως στο Flashnews.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων της υπόθεσης, Μανώλης Παπαδομανωλάκης “πρόκειται για μπουρδολογίες, καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας και δημόσιας τάξης, τη στιγμή που έως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα συμβάν που να προδικάζει ή να προοιωνεί κάτι τέτοιο, ενώ και αντίστοιχες δίκες στην Κρήτη, υψηλού βαθμού επικινδυνότητας, λόγω και πολλών κατηγορουμένων αλλά και σοβαρότητος της κατάστασης, έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλώς”.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως τονίζει ο κ. Παπαδομανωλάκης, θέτει ζήτημα “δυσλειτουργίας του Εφετείου, σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχει διαβούλευση σου για μεταφορά του σε άλλη πόλη”.

Δείτε ολόκληρο το βούλευμα του Αρείου Πάγου σε σχέση με τη συγκεκριμένη απόφαση που σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της “Αγίας Σκέπης”.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε κατόπιν εισήγησης της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης, ενώ η έναρξη της δίκης είχε προγραμματιστεί (μετά από πολλές αναβολές) για τις 29 Μαΐου, κάτι που, φυσικά, δεν θα γίνει και αναμένεται νέα ημερομηνία, εντός φθινοπώρου, στο Εφετείο Αθηνών πλέον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook