To «Κύτταρο Χαλέπας» την Μεγάλη Εβδομάδα θα συγκεντώνει τρόφιμα με σκοπό την ενίσχυση του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης στον νέο χώρο που παραχωρήθηκε από το ΕΒΕΧ Χανίων, ακριβώς κάτω από τα γραφεία του επιμελητηρίου. Παράλληλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Χανιά-Αλληλεγγύη με Μέλλον» που ενεργοποίησε το ΕΒΕΧ ενώνοντας αρχικά δυνάμεις με τρεις από τους πλέον ιστορικούς και καταξιωμένους συλλόγους φιλανθρωπικής προσφοράς και εθελοντισμού του τόπου: τον «Ορίζοντα», το «Κύτταρο Χαλέπας» και το «Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση το Κύτταρο Χαλέπας αναφέρει ότι «ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ’’ πριν μερικές ημέρες έλαβε ένα αναπάντεχο πασχαλινό δώρο. Σε συνάντηση  γνωριμίας  του Νέου Δ.Σ του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ ,μετά από παρέμβαση του κοινού μας μέλους κ. Γεώργιου Πατεράκη, μας ανακοινώθηκε η πρόταση/στήριξη να διατεθούν προς χρήση δύο κεντρικά καταστήματα  που ανήκουν στο ΕΒΕΧ, για ένα χρονικό διάστημα ολίγων μηνών και μάλιστα να υπάρξει  συνεργασία και δίαυλοι επικοινωνίας με δύο καταξιωμένους Εθελοντικούς Συλλόγους της πόλης μας, τον ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑ ‘’και τα ‘’ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ΄΄.

Η είδηση μεταφέρθηκε άμεσα προς συζήτηση σε συμβούλιο με τα μέλη του Δ.Σ και έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Σχετικά με τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν θα ξεκινήσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα με την συλλογή τροφίμων ,για την ενίσχυση του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης(αφού ο χώρος είναι κεντρικός και προσβάσιμος από τους συμπολίτες μας). Μετά τις εορτές , αφού συζητήσουμε πρωτίστως και συναποφασίσουμε, με τους δύο άλλους Εθελοντικούς Συλλόγους , σκεφτόμαστε να σχεδιάσουμε δραστηριότητες για παιδιά, κάποιες δράσεις ενημέρωσης ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, κοινωνικά και επίκαιρα σε συνεργασία με  κοινωνικές ομάδες και φορείς. Επειδή τα μέλη μας είναι εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της Χαλέπας θα δώσουμε την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να αλληλεπιδράσει και να μυηθεί στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη ,παρουσιάζοντας κάποιες από τις δράσεις από τα εργαστήρια δεξιοτήτων που διαπραγματεύτηκαν.                     

Ξεκινάμε ένα όμορφο ταξίδι, που ελπίζουμε να έχει πολλούς συνοδοιπόρους  ,να εμπλουτίζετε συνεχώς από νέες ιδέες , να δίνει χαρά και ικανοποίηση μέσα από την αλληλεγγύη και την προσφορά,  για σημαία του να έχει την ενσυναίσθηση και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ,με την ευχή να μας βγάλει σε απάνεμο και ωφέλιμο λιμάνι, η καλύτερη ανταμοιβή της Διοικούσας του ΕΒΕΧ για αυτή της την πρωτοβουλία !!!»

Ωράριο λειτουργίας του καταστήματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook