Με σχετική επιστολή του προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Υπουργό κ Χρυσοχοίδη, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης εκφράζει τον προβληματισμό του για την υποβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού και στηρίζει το αίτημα των τοπικών φορέων για αναβάθμιση του σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στους τοπικούς βουλευτές και τον Α. Αντιπρόεδρο της Βουλής κ Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφέρεται:

“Με ιδιαίτερη ανησυχία, φορείς, επαγγελματίες, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο περαιτέρω υποστελέχωσης του αστυνομικού σταθμού Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, η δυναμικότητα του οποίου έχει ήδη δεχθεί σοβαρή υποβάθμιση.

Αν ληφθεί υπόψη, ότι η αρμοδιότητας του εν λόγω αστυνομικού σταθμού, αφορά μία περιοχή, με έντονη τουριστική και αγροτική δραστηριότητα, η οποία οριοθετείται μεταξύ των Δήμων Σητείας και Ιεράπετρας, μια τέτοια εξέλιξη θα είχε πολλαπλές συνέπειες στην καθημερινότητα και το αίσθημα ασφάλειας των συνδημοτών.

Με αυξημένη επισκεψιμότητα και περισσότερους από 15.000 κατοίκους, ο εν λόγω αστυνομικός σταθμός με τις σημερινές συνθήκες ασφαλώς και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Συνυπολογίζοντας και την μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τα αστικά κέντρα Σητείας και Ιεράπετρας, κρίνεται επιτακτική η στελέχωση και η περαιτέρω αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, σε Αστυνομικό Τμήμα.

Ως Δήμος Σητείας στηρίζουμε το αίτημα των τοπικών φορέων και την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για την λήψη των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους σας, προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook