Το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα «Πρόβα Τετραώρου» που τελεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου, παρουσιάζει την κωμωδία «Πονηρό Πνεύμα» του Νόελ Κάουαρντ. Πρόκειται για την 14η θεατρική παραγωγή της ομάδας που ξεκίνησε τις προσπάθειες της το 2010.

Η υπόθεση του έργου:
Ο Τσάρλς, ένας επιτυχημένος συγγραφέας, ψάχνοντας έμπνευση για το επόμενο βιβλίο του προσκαλεί ένα εκκεντρικό μέντιουμ, την μαντάμ Αρκάτι, να κάνει μια τελετή στο σπίτι του. Μαζί με την σύζυγό του Ρουθ και τους φίλους τους, τον Δόκτωρ και την κυρία Μπράντμαν προσβλέπουν σε μια διασκεδαστική βραδιά.  Ωστόσο η μαντάμ Αρκάτι καλεί κατά λάθος το πνεύμα της Ελβίρας, της νεκρής πρώην συζύγου του Τσάρλς γεγονός που οδηγεί σε ένα περίπλοκο ερωτικό τρίγωνο με την τρέχουσα σύζυγό του την Ρουθ!

Το έργο γράφτηκε το 1940 και ανέβηκε στη σκηνή το 1941, την ώρα που μαινόταν ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος.  Ενώ επικρίθηκε σκληρά, επειδή αντιμετώπιζε τον θάνατο «με ελάχιστο σεβασμό», το κοινό του χάρισε εξαιρετική επιτυχία, αφού το έργο έκανε 1997 παραστάσεις και παιζόταν διαρκώς μέχρι το 1945. Το «Πονηρό Πνεύμα»  έγινε ταινία  και αναβίωσε δεκάδες φορές ακόμη στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενώ συνεχίζει ν’ ανεβαίνει στο θέατρο συνεχώς μέχρι και στην εποχή μας (μόλις τον Φεβρουάριο του 2022 το είχε ανεβάσει το εθνικό θέατρο).

Οι συντελεστές:
Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Τριανταφύλλου και τους ρόλους υποδύονται αλφαβητικά οι Ίριδα Βεστάκη, Ινώ Γεωργακάκη, Γωγώ Καταλακτάκη, Χάρης Κοκολάκης, Αλεξία Μπαμπουνάκη, Σπύρος Παππάς, Ευαγγελία Πατελάκη, Αργυρώ Χαραλαμπάκη
Τα σκηνικά είναι του Θοδωρή Παρασκάκη και οι φωτισμοί του Νίκου Μιχελιδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτης η Χαρά Αρμυρά
Κομμώσεις η Μαρία Μουντάκη και Μακιγιάζ η Αγάπη Ανδρονικάκη.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισσάμου, ώρα 9:00 το βράδυ, στις 8, 9, 11, 12,13, 14 και 15 Μαΐου.

Τιμή εισιτηρίου 10€ και 5€ για μαθητές, φοιτητές και ανέργους. Τα έσοδα θα διατεθούν για την συντήρηση της βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook