Σύμφωνα με τον πάστορα Γκλεν Τζέρμανι της εκκλησίας «Jesus’ Dwelling Place» στο προάστιιο Νορθ Μπράντοκ του Πίτσμπουργκ, ο ύποπτος δεν ήταν ενορίτης. Η αστυνομία είπε ότι ο δράστης ζούσε σε σπίτι κοντά στην εκκλησία, όπου βρέθηκε το πτώμα ενός 56χρονου άνδρα με τραύμα από σφαίρα, που ήταν εξάδελφός του.

Στο παραλίγο μοιραίο περιστατικό που αναμεταδόθηκε live την ώρα του κηρύγματος του πάστορα γύρω στις 13:00 τοπική ώρα της περασμένης Κυριακής, διακρίνεται ο διάκονος, Κλάρενς Μακ Κάλιστερν, να εξουδετερώνει τον δράστη, μόλις έπαθε εμπλοκή το όπλο του.

«Θαύμα του Θεού, που έπαθε εμπλοκή το όπλο», λέει ο πάστορας

«Πάτησε τη σκανδάλη κι ήταν θαύμα του Θεού ότι έπαθε εμπλοκή το όπλο. Η σφαίρα εκείνη έφερε πάνω της ένα όνομα», είπε ο πάστορας, η 14χρονη κόρη του οποίου ήταν μεταξύ των πιστών που παρακολουθούσαν το κήρυγμα, όταν έγινε το επεισόδιο.

Ο δράστης, ο 26χρονος Μπέρναρντ Τζούνιορ Πολάιτ, συνελήφθη μέσα στο ναό, αφού τον αφόπλισαν ο πάστορας και ο διάκονος και τον ακινητοποίησαν μέλη του εκκλησιάσματος μέχρι να φθάσει η αστυνομία. Ο συλληφθείς ομολόγησε την ενοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του πάστορα και είπε στους αστυνομικούς ότι «ο Θεός του είπε να το κάνει». Ο πάστορας και ο διάκονος είπαν στο CBS News ότι ήταν προφανές πως ο 26χρονος αντιμετωπίζει κάποιου είδους ψυχική ασθένεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook