Αν και το επόμενο iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο, ήδη έχουν γίνει γνωστές αρκετές από τις αλλαγές που έχει σχεδιάζει η Αpple για το επόμενο smartphone.

Σύμφωνα με τα τα όσα έχουν γίνει γνωστά η νέα σειρά iPhone 16 θα έχει κατακόρυφο προσανατολισμό του φακού της πίσω κάμερας, όπως έκανε με το iPhone 12.

Ενώ το iPhone 15 έλαβε σημαντική αναβάθμιση κάμερας υιοθετώντας την κύρια κάμερα του iPhone 14 Pro, οι φήμες λένε ότι οι κάμερες του iPhone 16 θα παραμείνουν αμετάβλητες και δεν θα έχουν το ίδιο μοτίβο με τα iPhone 13, 14 και 15.

Εάν αυτό τελικά ισχύσει, η Apple θα πρέπει να κλίνει σε κάτι άλλο, ίσως σε λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI, για να δώσει στις κάμερες μια νέα ώθηση σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Ωστόσο οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει στο X (πρώην Twitter) από τον χρήστη Sonny Dickson αποκαλύπτουν επίσης μια βασική λεπτομέρεια για μια από τις βασικές καινοτομίες της Apple. Το περίβλημα MagSafe στα επόμενα μοντέλα iPhone θα είναι μικρότερο από αυτό της οικογένειας iPhone 15.

Ο νέος προσανατολισμός θα επιτρέψει πιθανώς στα τυπικά μοντέλα iPhone 16 να καταγράφουν Spatial Video για τα ακουστικά Vision Pro.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων τροποποιήσεων είναι η συμπερίληψη του Action Button σε όλα τα τηλέφωνα της σειράς. Πέρυσι, το συγκεκριμένο κουμπί ήταν μόνο στο iPhone 15 Pro και το Pro Max, το οποίο και αντικατέστησε το παραδοσιακό κουμπί σίγασης.

Το νέο κουμπί δράσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενιαίο σημείο εισόδου για την ολοκλήρωση καθορισμένων εργασιών.

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών, ενώ το Pro Max θα μπορούσε να διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών. Τα μη Pro μοντέλα θα παραμείνουν στα τρέχοντα μεγέθη, που σημαίνει ότι το iPhone 16 θα είναι 6,1 ιντσών ενώ το iPhone 16 Plus θα είναι στις 6,7 ίντσες.

Τα πάνελ OLED του iPhone 16 θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τεχνολογία μικροφακών τόσο για βελτιωμένη φωτεινότητα όσο και για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Οι οθόνες OLED που χρησιμοποιούνται στη σειρά iPhone 16 θα είναι πιο αποδοτικές χάρη στα βελτιωμένα υλικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook