Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την OpenAI βρίσκεται η Apple Inc., για τη χρήση της τεχνολογίας της startup στο iPhone, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για την εισαγωγή χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Οι πηγές, οι οποίες δεν κατονομάζονται υπογραμμίζουν ότι οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους για μια συμφωνία για τη χρήση των χαρακτηριστικών ChatGPT στο iOS 18 της Apple, το επόμενο λειτουργικό σύστημα iPhone. Η Apple έχει επίσης συνομιλίες με την Google της Alphabet Inc. σχετικά με την αδειοδότηση του Gemini chatbot αυτής της εταιρείας. Αυτές οι συζητήσεις δεν οδήγησαν σε συμφωνία, αλλά συνεχίζονται.

Μια συμφωνία με την OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει ένα δημοφιλές chatbot ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών AI που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με την OpenAI είχαν ενταθεί. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Οι εκπρόσωποι των Apple, OpenAI και Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Βουτιά στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple σχεδιάζει να κάνει μια βουτιά στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, όταν θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Ως μέρος της ώθησης, η εταιρεία θα εκτελέσει ορισμένες από τις επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της μέσω κέντρων δεδομένων εξοπλισμένων με δικούς της εσωτερικούς επεξεργαστές, ανέφερε το Bloomberg.

Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί προσωπικά το ChatGPT του OpenAI, αλλά πρόσθεσε ότι «υπήρχαν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν». Υποσχέθηκε ότι τα νέα χαρακτηριστικά AI θα έρθουν στα προϊόντα της Apple σε «πολύ προσεκτική βάση».

Στην τηλεδιάσκεψη για τα κέρδη της Apple την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ότι η Apple θα είχε πλεονέκτημα στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη και την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης και πιστεύουμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού συνδυασμού απρόσκοπτης ενσωμάτωσης υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών της Apple », δήλωσε ο Κουκ.

ot.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook