Ο τυφώνας «Καρλότα», ο οποίος βρισκόταν την Παρασκευή στον Ειρηνικό Ωκεανό με κατεύθυνση προς τις δυτικές ακτές του Μεξικού, ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 2 στη σχετική κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον (πέντε βαθμίδες), επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αμερικανικού Κέντρου Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τυφώνες (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Στις 14.00 το μεσημέρι, τοπική ώρα (00.00 τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) το κέντρο του τυφώνα αυτού εντοπίστηκε περίπου 100 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά του Πουέρτο \’Ανχελ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μεξικού, με ανέμους ταχύτητας 170 χλμ./ ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Ο τυφώνας «Καρλότα» κατευθύνεται βορειοδυτικά και αναμένεται να πλησιάσει στο νότιο τμήμα των μεξικανικών ακτών, ανάμεσα στο Πουέρτο \’Ανχελ και το Ακαπούλκο, ως το πρωί του Σαββάτου, τοπική ώρα.

Με την τρέχουσα πορεία του πάντως δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20), που πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λος Κάμπος, βορειότερα στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook