Με έγγραφο της προς την ΔΥΠΕ Κρήτης, το οποίο κοινοποιείται και στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο από την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει ενημερώσει για την αδυναμία ουσιαστικά λειτουργίας του νέου κτιρίου ζητώντας την άμεση ενίσχυση του με 23 άτομα προσωπικό.

«Η διαρρύθμιση των χώρων της νέας πτέρυγας απαιτεί τουλάχιστον μια επιπλέον βάρδια νοσηλευτή γιατί έχει τρία ιατρεία. Μέχρι τώρα στο παλιό κτίριο το ΤΕΠ ήταν σε ένα χώρο και εξυπηρετείτο από μια νοσηλεύτρια κάτι που πρακτικά δεν είναι δυνατό να γίνει τώρα που θα είναι τα ιατρεία σε διαφορετικούς χώρους.

Ζητάμε προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει η πτέρυγα. Έχω στείλει σχετικό έγγραφο την περασμένη εβδομάδα, στο οποίο επισημαίνω πως για να λειτουργήσει το νέο κτίριο και το νοσοκομείο χρειαζόμαστε 23 άτομα.

Ειδικότερο χρειαζόμαστε εννέα νοσηλευτές, τέσσερις τραυματιοφορείς, πέντε διοικητικούς υπαλλήλους, δύο χειριστές, μια παρασκευάστρια και δύο μαίες» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μοσχοβάκης.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει άμεσα τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και η λειτουργία του νέου κτιρίου θα βρίσκεται στον «αέρα». Εν τω μεταξύ έχουν γίνει και οι διαδικασίες για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, οι οποίες έχουν «μπλοκάρει» στο λογιστήριο του κράτους και αφενός καθυστερούν και αφετέρου δεν λύνουν επί της ουσίας το πρόβλημα απλά το παρατείνουν.

Εν τω μεταξύ μηχανικός της ΔΕΠΑΝΟΜ έκανε αυτοψία στους χώρους του παλιού κτιρίου που εκκενώνονται προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εξυπηρέτηση διοικητικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ωστόσο η οποία και θα αναλάβει τα έξοδα της διαρρύθμισης επιθυμεί μια οικονομική λύση στην οποία να μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδρυμα.

«Έχει έρθει ο μηχανικός με τον οποίο είμαστε σε συζητήσεις. Μας πρότεινε κάποιο σχέδιο, το οποίο το αλλάξαμε και γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου να καταλήξουμε σε μια οικονομική λύση. Θα επεκταθεί ο τομέας των εργαστηρίων και το ακτινολογικό, καθώς και ο διοικητικός τομέας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook