Αποκεφαλίστηκε σήμερα στη Μέκκα της δυτικής Σαουδικής Αραβίας, άνδρας που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την απαγωγή και το βιασμό ενός αγοριού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σαουδάραβας Μοχάμεντ αλ-Τζουμπάιρι, υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών όταν διέπραξε την εγκληματική πράξη, βίασε κατόπιν το θύμα του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου την οποία μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο αποκεφαλισμός αυτός αυξάνει σε 46 τον αριθμό των εκτελέσεων από τις αρχές του έτους στη Σαουδική Αραβία. Πρόσφατα αποκεφαλίστηκε ένας άλλος άνδρας, κατηγορούμενος για άσκηση μαγείας.

Το 2011 τουλάχιστον 76 θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στο βασίλειο, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον 79 εκτελέσεις κατά την περίοδο αυτή.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία, η ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών στη χώρα αυτή που τηρεί με αυστηρότητα τον ισλαμικό νόμο (σαρία).