Ανάστατη παραμένει ακόμα η κοινωνία του Προφήτη Ηλία, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής και στοίχησε την ζωή δύο ανθρώπων, κατοίκων της περιοχής.

Κάτοικοι του χωριού όντας ακόμη μουδιασμένοι από τον άδικο χαμό των Πρίαμου Ξυδάκη και Μανόλη Σταυρουλάκη, εκφράζουν φόβους για αντεκδίκηση, γεγονός που οι ψυχραιμότεροι προσπαθούν να αποτρέψουν.

Πάντως από την πλευρά της, η οικογένειας Ξυδάκη, είναι πρόθυμη να σταματήσει τον κύκλο αυτό αίματος που άνοιξε με την προύπόθεση όλη η οικογένεια Κοκολογιάννη να φύγει από το χωριό.

Μάλιστα για το λόγο αυτό συστάθηκε μια αντιπροσωπεία, αποτελούμενοι από κατοίκους του Προφήτη Ηλία, η οποία και άρχισε μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς με σκοπό να θέσει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου η οικογένεια του δράστη, να απομακρυνθεί οριστικά από το χωριό.

Έτσι σήμερα το πρωί, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Εισαγγελία Ηρακλείου, όπου και έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα .

Από την πλευρά του, ο ιερέας του χωριού και ένας εκ των αντιπροσώπων στην επισκεψη αυτή μεταξύ άλλων τόνισε: «Τόσα χρόνια ο φόβος ότι θα μας κάψουν τα αυτοκίνητα εφόσον μιλούσαμε, κρατούσε τα στόματα κλειστά. Τώρα όμως μετά το θάνατο δύο ανθρώπων δεν μπορούμε να κανουμε το ίδιο».

Οι κάτοικοι επισκέφθηκαν και τον  Περιφεριεάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ αύριο αναμένεται να συναντηθούν και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Ρένα Βουρεξάκη – Μαρία Ασαργιώτη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook