\”Θέλουμε να μείνουμε\” ήταν το μήνυμα του προέδρου του Πλατανιά Στέλιου Βαρουξάκη την επομένη της μεγάλης επιτυχίας των \”ερυθρολεύκων\” και της ιστορικής ανόδου στη Super League.

Ο πρόεδρος της χανιώτικης ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta.gr: 

Μπορεί να περιγραφεί αυτό που ζείτε τις τελευταίες ώρες στα Χανιά;

«Απερίφραστα σου λέω όχι, κατ\’ αρχήν θα πρέπει πρώτα να το συνειδητοποιήσουμε, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει. Πρόκειται για κάτι απίστευτο, κάτι μοναδικό. Είναι μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό της πόλης».
Το πιστεύατε ποτέ ότι μπορεί αυτή η ομάδα να βρεθεί στην Σούπερ Λιγκ;
«Φυσικά πριν από μερικό διάστημα θεωρούνταν κάτι ανέλπιστο. Όταν ωστόσο στεφθήκαμε πρωταθλητές χειμώνα, νομίζω ότι άρχισαν να γεννιούνται δειλά-δειλά και οι πρώτες σκέψεις για την άνοδο. Βέβαια στην συνέχεια κάναμε μία σημαντική κοιλιά, αλλά το πολύ καλό κλίμα και η εξαιρετική χημεία που υπάρχει στην ομάδα, οδήγησαν σ\’ αυτό το τεράστιο επίτευγμα».
Μιας και μιλήσατε για την «κοιλιά» της ομάδας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν αφήσει αιχμές… Ήταν και μία δικαίωση για σας;
«Ναι αυτό όντως ισχύει και πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι πήραν την απάντηση που τους άρμοζε. Πολλοί μας αμφισβήτησαν αλλά εμείς δείξαμε .ότι παλεύουμε μέχρι τέλους για τους στόχους μας και δεν επηρεαζόμαστε από τέτοιου είδους προβοκάτσιες».
Με βάση τον σχεδιασμό που είχε γίνει πέρυσι στην ομάδα, πρόκειται τελικά για ένα θαύμα;
«Ναι όντως, νομίζω ότι πρόκειται πραγματικά για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα αυτό που πέτυχε ο Πλατανιάς. Πρόκειται εξάλλου για μία ομάδα που μέχρι το 2009 αγωνιζόταν στην Δ\’ Εθνική, ενώ ο σχεδιασμός που κάναμε πέρυσι πριν ανεβούμε την κατηγορία την τελευταία στιγμή, ήταν για να πρωταγωνιστήσουμε στην Γ\’. Εν τέλει με κάποιες μικρές αλλά ποιοτικές προσθήκες καταφέραμε κάτι που έδειχνε να μοιάζει με… όνειρο. Να θυμίσουμε άλλωστε ότι μεσούσης της χρονιάς αλλάξαμε και προπονητή, μαζί του έφυγε και ο γυμναστής, γεγονός που φυσικά δίνει ακόμα περισσότερα «συν» στην επιτυχία μας».
Τι μπορούμε να περιμένουμε πλέον από αυτή την ομάδα;
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τιμήσουμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο και φυσικά τις προσδοκίες που αναγκαστικά πλέον γεννιούνται στους φιλάθλους. Στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από την παραμονή. Ήρθαμε και σκοπεύουμε να μείνουμε…».
Σε επίπεδο σχεδιασμού, πως θα πορευτεί η ομάδα την νέα σεζόν;
«Νομίζω πως είναι νωρίς να μιλάμε ακόμα γι\’ αυτά, έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε τόσο το θέμα των μεταγραφών, όσο και αυτό του προπονητή. Δεδομένα ωστόσο δεν πρόκειται να γίνουν ανοίγματα, είμαστε ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο κι έτσι θέλουμε να παραμείνουμε. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι και φέτος είχαμε ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγορίας».
Την νέα χρονιά προφανώς δεν αγωνίζεστε στο ίδιο γήπεδο…
«Ναι, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουμε και θα βρισκόμαστε στο γήπεδο των Περβόλια. Ήδη συζητάμε για να γίνουν κάποια απαραίτητα έργα ενώ θα γίνει και αύξηση των θέσεων στις κερκίδες. Περιμένουμε να έχουμε την στήριξη των Χανιωτών και είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας διαψεύσουν».
Κλείνοντας, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται θέμα συζήτησης -λόγω Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού- είναι η εμφάνιση της ομάδα. Τριφύλλι σε… κόκκινο φόντο….
«Ναι εντάξει, πάντα θα υπάρχουν και αυτά. Μία από τις εκδοχές θέλουν την ύπαρξη του τριφυλλιού λόγω των πολλών τριφυλλιών που υπήρχαν στην περιοχή εκείνη την εποχή, με τα οποία κι έτρεφαν οι παραγωγοί τα ζώα τους, ενώ για το κόκκινο χρώμα, ότι οι πρώτες φανέλες φτιάχτηκαν από ματωμένες σημαίες των Γερμανών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook