Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, η εκκλησία από λευκή πέτρα Σακρέ-Κερ και το μουσείο του Λούβρου ήταν οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στο Παρίσι το 2011, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Τουρισμού της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Στους 64 τόπους και μνημεία που εξετάστηκαν, 13 δέχθηκαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο επισκέπτες το καθένα».

Στην πρώτη θέση έρχεται η Παναγία των Παρισίων με 13,6 εκατομμύρια επισκέπτες, δεύτερη η Σακρέ-Κερ στη Μονμάρτη με 10,5 εκατομμύρια και τρίτο στη σειρά έρχεται το μουσείο του Λούβρου, με 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ακολουθούν ο Πύργος του Άιφελ (7,1 εκατομμύρια επισκέπτες), το Κέντρο Πομπιντού (3,6 εκατομμύρια) και το Μουσείο Ορσέ στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα (3,1 εκατομμύρια).

Πρώτο κίνητρο για διαμονή στο Παρίσι για το 65% των τουριστών είναι τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, τα οποία προσέλκυσαν πέρυσι 72,6 εκατομμύρια επισκέπτες, καταγράφοντας μια αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 2,5%.

Όσον αφορά στην εθνικότητα των τουριστών, «οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έρχονται πρώτοι, αλλά οι Βραζιλιάνοι, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είναι επίσης από τους λάτρεις των μεγάλων μουσείων», υπογραμμίζει η μελέτη.