Στην πόλη του Ρεθύμνου θα παρουσιάσει το προσεχές καλοκαίρι την επιστημονική της διατριβή που επικεντρώνεται στη γυναικεία ταυτότητα και το ρόλο της γυναίκας κυρίως στη Μινωϊκή εποχή, η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα».

Η κα Βαρδινογιάννη επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη για να τον ευχαριστήσει προσωπικά για την συγχαρητήρια επιστολή του για το πνευματικό της πόνημα και να του ανακοινώσει προφορικά αλλά και έγγραφο που ήδη του απέστειλε την απόφαση της να δεχθεί με χαρά την πρόσκληση που της απηύθυνε να παρουσιάσει την ελληνική έκδοση του έργου της, η οποία ήδη ετοιμάζεται, το καλοκαίρι στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, η κα Βαρδινογιάννη δώρισε προ μηνός, τον πολυτελή τόμο του συγγραφικού της έργου, οποίος εκδόθηκε αρχικά στην αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των της Unesco, στο Δήμαρχο Ρεθύμνης.

Εκείνος την ευχαρίστησε με επιστολή του στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

 «…… Η Γυναικεία Δύναμη και Ταυτότητα, η θεϊκή διάσταση που αποκαλύπτεται σε θηλυκούς συμβολισμούς, η θρησκευτική υπόσταση των Γυναικών, ο κοσμικός τους ρόλος, η Μητριαρχία, η Γυναίκα στην Τέχνη, την Κοινωνία, τον υλικό Πολιτισμό , η Γυναίκα Θεά, Ιέρεια, Μητέρα, Εργάτρια, η Γυναίκα στο Παρελθόν και το Σήμερα: Μια διαδρομή αιώνων που μελετάται από μια Γυναίκα που συγκεντρώνει στο πρόσωπο της πολλές από τις ιδιότητες που μελετά και καλείται ν’ ανταποκριθεί καθημερινά στους πολλαπλούς και απαιτητικούς της ρόλους. Εσάς, Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που μας προσκαλείτε με το επιστημονικό σας αυτό βιβλίο σ’ ένα διαρκή συλλογισμό και γόνιμο προβληματισμό ο οποίος ακολουθεί την προσεκτική και καλά μελετημένη διαδρομή σας στην Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Κοινωνιολογία, γεφυρώνει το Παρελθόν με το Παρόν, αναδεικνύοντας τους συσχετισμούς και τα κοινά τους στοιχεία τους.

Η σύνθεση των πλέον σύγχρονων ερευνών στο θέμα που πραγματεύεστε επιβεβαιώνει τη σημασία και την εγκυρότητα του συγκεκριμένου επιστημονικού σας συγγραφικού έργου που αναμφίβολα θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πιο καλογραμμένων και τεκμηριωμένων βιβλίων του είδους του.

Σας ευχαριστούμε γι’ αυτή τη διαυγή ματιά που μας επιτρέπετε να ρίξουμε στην ιστορία του νησιού μας. Σας ευχαριστούμε για την αδιάκοπη προσφορά σας στη Γυναίκα και το Παιδί, την Επιστήμη και τη Γνώση, την Ελπίδα και την Πίστη στην Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη.

Mε την ευκαιρία θα θέλαμε να σας προτείνουμε να μας κάνετε την τιμή να παρουσιάσετε την ελληνική έκδοση του έργου σας, στο Ρέθυμνο, την «Πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών», της οποίας μάλιστα είστε Επίτιμος Δημότης και, αν μου επιτρέπετε, είστε από τις ελάχιστες διακεκριμένες προσωπικότητες της χώρας μας που της έχει απονείμει ο Δήμος μας τη συγκεκριμένη διάκριση.

Πραγματικά, θα είναι για μας μεγάλη τιμή να αποδεχθείτε την πρόταση μας.

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο θαυμαστό σθένος να ενεργοποιείτε τα πιο όμορφα, δημιουργικά και ευγενή ανθρώπινα αισθήματα και δυνάμεις. Εξάλλου, γνωρίζουμε πια πως η Γνώση, ο Πολιτισμός μας και η Ανθρωπιά μας είναι τα πολυτιμότερα όπλα μας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε ως Έθνος σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστούμε που μας το υπενθυμίζετε συνεχώς με το σπουδαίο έργο σας».

Συμφωνήθηκε, μόλις είναι έτοιμη η Ελληνική έκδοση του εξαίρετου αυτού έργου, να προγραμματιστεί ειδική τελετή για την παρουσίαση του σε όλη την Κρήτη, εδώ στο Ρέθυμνο, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό και για το Δήμο μας που θα διοργανώσει ένα σημαντικό πολιτιστικό και πνευματικό γεγονός και για την πόλη μας που θα φιλοξενήσει διακεκριμένες πνευματικές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook