Βρέθηκε νεκρή η γυναίκα σε γκρεμό 150 μέτρων και τραυματισμένος ο άνδρας της, που προσπάθησε να τη βοηθήσει και έπεσε και αυτός στη χαράδρα.

Πολύ άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Συγκρέλλο Ευρυτανίας, που ανέβηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο βουνό Καλιακούδα για να μαζέψει τσάι.

Όταν έπεσε το σκοτάδι και δεν επέστρεψαν οι συγγενείς, άρχισαν να τους ψάχνουν και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με το «LamiaReport.gr», στην πρώτη χθεσινοβραδινή επιχείρηση εντοπίστηκε κοντά στη θέση Προφήτης Ηλίας, το αυτοκίνητο του άτυχου ζευγαριού.

Παρά τις επίμονες αναζητήσεις στη γύρω περιοχή μέσα στη νύχτα, το ζευγάρι δεν εντοπίστηκε και τότε όλοι κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν, η αστυνομία, η Πυροσβεστική, η 7η ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο, η εθελοντική ομάδα διάσωσης από το Καρπενήσι και φυσικά οι συγγενείς που αγωνιούσαν για τους αγνοούμενους.

Χωρίστηκαν σε ομάδες και χτένισαν την περιοχή και τελικά δεν άργησαν να εντοπίσουν σε χαράδρα 150 μέτρων, αρχικά τον 72χρονο, ο οποίος ήταν τραυματισμένος και στη συνέχεια λίγα μέτρα πιο πέρα την 65χρονη σύζυγό του, που δυστυχώς ήταν νεκρή.

Ο ηλικιωμένος δεν ήταν σε θέση να δώσει και πολλές πληροφορίες, ωστόσο από τις λίγες κουβέντες που κατάφερε να πει στους διασώστες του το συμπέρασμα είναι ότι, πρώτα έπεσε η γυναίκα του και στη συνέχεια γλίστρησε και ο ίδιος όταν πήγε να κατέβει για να τη βοηθήσει, αφού το σημείο ήταν και απόκρημνο, αλλά είχε και πρασινάδα, που γλιστρούσε πάρα πολύ.

Η επιχείρηση ανάσυρσης και των δύο, νεκρής και τραυματία, ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

protothema.gr