Τα θέματα της παιδείας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που αναμένεται να έχει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει συνάντηση με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ, με τα μέλη του οποίου και θα έχει την πρώτη του συνομιλία μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Συνάντηση θα έχει ο κ. Αρβανιτόπουλος και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα θέματα πολιτικής της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Κεντρικό σημείο πάντως της πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο τους επόμενους μήνες είναι ο «Καλλικράτης» στα πανεπιστήμια, κάτι που είχε ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια ως συζήτηση, αλλά ποτέ δεν προχώρησε.

Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 22 πανεπιστήμια και 18 ΤΕΙ με περισσότερα από 550 τμήματα. Ήδη από πέρυσι, είχε διαπιστωθεί από σειρά επιτροπών που είχαν συγκροτηθεί στο υπουργείο Παιδείας ότι απαιτείται η μείωση τους τουλάχιστον κατά 30%.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook