Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου (Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.), παρέδωσαν σε χρήση και τη δεύτερη παραλία με ειδικές εγκαταστάσεις για Άτομα με Αναπηρία, στον κόλπο της Λυγαριάς.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν αποδυτήρια με ειδικές προδιαγραφές για ΑμεΑ, διάδρομο που οδηγεί στη θάλασσα και φυσικά, το ειδικό πλωτό αμαξίδιο. Με τη χρήση αυτών των εγκαταστάσεων τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, αλλά και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης κολύμβησης.

Ήδη, από το καλοκαίρι του 2011 έχει τοποθετηθεί ο ίδιος εξοπλισμός στην παραλία της Αμουδάρας, ανατολικά από τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού. Και οι δύο παραλίες, είναι ανάλογα σηματοποιημένες με σκοπό να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες της κάθε περιοχής και να μπορούν με ευκολία να τις προσεγγίσουν και να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε τη βούληση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει τις κοινωνικές παρεμβάσεις που πραγματοποιεί με δικούς της πόρους, παρά το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. «Λεφτά δεν υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης, «αλλά με τον κατάλληλο προγραμματισμό, με μεθοδικότητα, ρεαλισμό, αλλά και αισιοδοξία, αγωνιζόμαστε διαρκώς στο να βελτιώσουμε με τις παρεμβάσεις μας την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας».

Στην τελετή παρευρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, τα τοπικά συμβούλια της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι σωματείων Ατόμων με Αναπηρία και πλήθος κόσμου.